Tag på langtur på Kattegat

antares.jpg

Et samarbejde mellem Elida Fishing, Fishing Zealand og Gribskov Kommune har ført til, at der den kommende weekend udbydes to Kattegatture med turbåden Antares med sejlads fra Gilleleje Havn.

- Det er en drøm for mig, at Elida, Gribskov Kommune og Fishing Zealand sammen kan udvikle et decideret turbådsfiskeri fra Gilleleje Havn, fortæller Carsten Nielsen, der også vil være skipper på de første Kattegat-testture. 

– Nu prøver vi det af og ser, hvad det kan. Der er en anden artssammensætning, end vi oplever i Øresund og massere af spændende rev og vrag. Det kræver dog, at vejret er med os, og at fiskerne er klar på noget nyt. Men det tror jeg, de er, og vi glæder os til at prøve det af og forhåbentlig bidrage med udviklingen, slutter han.

En del af baggrunden for turene er også de nye torskekvoter, der begrænser, hvor mange torsk den enkelte lystfisker må hjemtage fra Øresund. Der er nemlig ikke tilsvarende begrænsninger i Kattegat.

Turene finder sted lørdag den 11. februar og søndag den 12. februar. Lørdagsturen er allerede udsolgt, mens der stadig er muligheder på søndagsturen. 

Der sejles fra Gilleleje kl. 02.00 om natten, og man forventer at være tilbage 20 timer senere.

Nærmere oplysninger og bestilling hos Fishtrip.