Nu også sæljagt fra land med overraskende resultat

kajak7.jpg

For noget tid siden blev det muligt at få skudt nogle sæler ude på havet, for som bekendt var Danmarks østligste øgruppe, Ertholmerne, blevet invaderet af sæler og både kysten rundt om Bornholm samt fiskernes drivkroge, garn samt trollingfiskernes blink blev hyppigt besøgt af selv samme. 

Men da jagten på havet gav hele nul skudte sæler blev der nu åbnet for at der med dispensation også må jages bestemte steder fra land, hvilket dog i skrivende stund heller ikke har givet en eneste sæl.

Nogle lidt kritiske stemmer mener at man måske skulle have lyttet lidt mere til de grønlændere som gæstede øen for at fortælle om jagt og hvad en sæl kan bruges til. For som bekendt går der næsten ikke et gram til spilde når en sæl er blevet nedlagt i de kolde nordlige himmelsstrøg.

Hvad den næste tids jagt fra land byder på får vi at se.