God dag på sundet

fyrholm.jpg

Andreas Peter Rasmussen fra fiskeprogrammet Modhug var tirsdag den 10. januar ude og fiske på Øresund med turbåden Fyrholm på en tur arrangeret af Garmin Danmark. 

Med på turen var et par kollegaer og venner fra Jagt & Fiskerimagasinet i København. Dagen startede i meget hård vejr, men skipper Lars Pryds forstod hurtigt at finde fiskene. Der var godt med fisk på bunden, og der blev dyrket en masse forskellige former for fiskeri for at få den helt store torsk på land.

 - De nye kvoter er jo sat i kraft her i 2017, og det betyder altså, at man i januar måned højst må hjemtage fem torsk pr. mand, mens kvoten i februar og marts kun er tre torsk. 

Både besætning og gæsterne var i fællesskab gode til at håndtere og genudsætte flere fisk i løbet af den blæsende dag. Gafkrogen kom først i brug, hvis folk selv valgte det, eller foregik landingen med håndkraft, fortæller Andreas til Sportsfiskeren.

Der blev landet rigtig fine fisk i løbet af dagen op til 8,5 kg. Selv stod Andreas og vennen Nikolaj for et par fine torsk, som det ses på det videoklip, de har lagt på Facebook.