Nytårstorsken reddet

Bjarne%20Nielsen%20-%20torsk.jpg

Det har i lang tid været mere end svært at fange torsk omkring Fyn.

- Torskene er pludselig væk, og det er svært at vide hvorfor, fortæller Bjarne Nielsen, Svendborg.

I stedet var han så heldig at finde en ledig plads på en tur ud på Nordsøen den 13. december med MS Bodil, som sejler fra Thyborøn med Per Jensen som skipper.

- Per Jensen er en af de bedste til at finde fisk til kunderne, og alt omkring hans rederi Emma-Line fungerer rigtig godt.Det viste sig at være skippers juletur for besætning og medhjælpere, derfor var der kræset ekstra for forplejningen ombord, som var luksus-julemad lavet fra bunden. Fantastisk!

- Men vi var jo kommet for at fiske, og på første vrag fangede min fiskemakker Børge en flot torsk på 11 kg. Derefter gik lidt trægt med fiskeriet, så skipper flyttede et par gange.

- Pludselig var der masser af torsk, og alle ombord fik hvad de var kommet efter. Jeg var så heldig at fange turen største torsk på 12,1 kg. Det blev også til en sej og en lange. Vejret var fantastisk, svag vind og lunt for årstiden, alle ingredienser til en god tur gik op i en højere enhed. På vej ind fileterede mandskabet fiskene for os, en fin service, når man er træt efter en lang dag på havet. Jeg glæder mig allerede til næste gang, fortæller Bjarne Nielsen.