Finanslov 2024: Akutpakke med 405 millioner kroner til vandmiljøet

Finanslov24 Akutpakke Vandmiljø

Regeringen og en bred vifte af folketingets partier kunne i går præsentere Finansloven for 2024, der blandt andet indeholder en akutpakke på 405 mio. kr. til vandmiljøet. ”Positivt”, mener Danmarks Sportsfiskerforbund, der dog understreger, at der er tale om småpenge i den samlede kamp for et bedre vandmiljø.

DSCF0204 1

Torben Kaas, Formand

Danmarks Sportsfiskerforbund

BESKYT HAVET

 

Danmarks Sportsfiskerforbund arbejder for en bedre beskyttelse af havmiljøet og vores fiskebestande.

 

Havet lider særligt under forurening af næringsstoffer og miljøfremmede stoffer, og fiskebestandene er hårdt pressede af et for intensivt fiskeri med blandt andet bundtrawl.

 

BLIV MEDLEM OG STØT OS I KAMPEN FOR ET SUNDT HAV!

Med finansloven for 2024 er alle Folketingets partier, på nær Enhedslisten, blevet enige om at afsætte 405 mio. kr. til at sikre og styrke det nødlidende vandmiljø over de fire kommende år.

Størstedelen af pengene, 325 mio. kr., er afsat til en akutpakke, hvis indsatser endnu ikke er fastlagt. De resterende 80 mio. kr. skal hjælpe med at speede processen med udtagning af lavbundsjorde op. Her går 40 mio. kr. til kommunerne, samt 40 mio. kr. til såkaldte lavbundskonsulenter.

- Det er naturligvis positivt at Regeringen og en bred vifte af Folketingets partier nu sætter ekstra midler af til at hjælpe vandmiljøet på ret kurs igen. Det er nye toner, og det viser, at det seneste års intensiverede kamp for havet endelig bærer frugt, siger Torben Kaas, formand for Danmarks Sportsfiskerforbund.

- Med det sagt, så er 405 mio. kr. ikke meget i samlede billede. Der skal mange milliarder til for at få nedbragt udledningen af kvælstof til vores havmiljø og til den grønne omstilling af fiskerierhvervet. Der er tale om enorme forandringer i vores landskab og i nogle traditionelle erhverv, så det kræver nogle helt andre håndtag og økonomiske rammer, siger Torben Kaas.

Du kan læse mere om Finanslov 2024 her.

Fisk