Foredrag med Kysthjælper om havets superplante

Ålegræs Foto: Søren Astrup Jørgensen.

Deltag i et spændende foredrag med Kysthjælper om ålegræssets mange gode egenskaber og arbejdet for at genskabe de bølgende ålegræsenge. Eventet foregår den 27. februar 2023.

Praktisk info

Foredraget foregår mandag den 27. februar fra kl. 19-21 i Søsportscentret, Næsvej 26, 5610 Assens

Arrangementet er gratis, og vi byder på kaffe og kage. Tilmeldingsfrist er fredag den 24. februar kl. 9.00.

Tilmeld dig her

Ålegræs er hot – og med god grund. Den grønne havplante forbedrer både klima, vandmiljø og biodiversitet. Ålegræsbedene er vigtige levesteder for havets bunddyr og småfisk.

I samarbejde med Syddansk Universitet og Assens og Omegns Sportsfiskerforening inviterer Kysthjælper til et spændende foredrag om den fantastiske plante, som desværre er gået kraftigt tilbage i danske kystområder gennem de seneste 100 år.

Ved foredraget fortæller biolog ved Syddansk Universitet, Timi Løvholt Banke, om ålegræssets mange gode egenskaber og om arbejdet for at genskabe de bølgende ålegræsenge.

PROGRAM:
Kl. 19-19.15: En intro til projekt Kysthjælper ved Danmarks Sportsfiskerforbund

Kl. 19.15-20: Foredrag om ålegræs ved Timi Løvholt Banke, biolog og Ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet:

• Hvad er ålegræs, og hvorfor er det så vigtigt for havmiljøet?
• Hvorfor udplanter vi ålegræs?
• Hvordan foregår udplantning af ålegræs?
• Hvad viser forskningen om ålegræssets positive effekter?

Kl. 20-21: Spørgsmål fra publikum om Kysthjælper og ålegræs

Ålegræs trives bedst med gode lysforhold. Derfor vokser ålegræsset i danske kystnære havområder sjældent ned til mere end fem meters dybde.
Ålegræs trives bedst med gode lysforhold. Derfor vokser ålegræsset i danske kystnære havområder sjældent ned til mere end fem meters dybde.

Kysthjælper – vi giver havet en hånd
Kysthjælper er et frivilligprojekt ledet af Danmarks Sportsfiskerforbund med finansiering fra VELUX FONDEN. Projektet giver havmiljøet en hånd med hjælp fra frivillige med kærlighed til havet.

Vi udplanter ålegræs og etablerer nye stenrev og muslingerev i de kystnære havområder for at forbedre levestederne for fisk, dyr og planter.

Kysthjælper er forankret med fire lokale projekter i henholdsvis Lillebælt ved Assens, Horsens Fjord, Aarhusbugten og Limfjorden. Vi samarbejder tæt med en række organisationer og vidensinstitutioner.