Bliv klogere på det danske havmiljø og Projekt Kysthjælper i ny podcast

IMG 7539+++ Foto: Foto: Gearløs

I anledning af Havets dag kan du med podcast-serien ”Ud i det blå” fra VELUX FONDEN komme helt tæt på klimaudfordringerne og det danske hav. I det første af i alt fire afsnit kan du møde Danmarks Sportsfiskerforbunds biolog Kaare Manniche Ebert, der fortæller om Projekt Kysthjælper, som skal engagere frivillige i at give havet en hjælpende hånd.

Kysthjælper – vi giver havet en hånd

 

Danmarks Sportsfiskerforbund er projektejer.

 

Projektet kører fra 2021 til 2025.

 

Projektet har landsdækkende perspektiver, men vil blive lokalt forankret med fire pilotprojekter i Limfjorden, Århus Bugten, Horsens Fjord og ved Assens.

 

Biolog Erik Haar Nielsen er ansat som projektleder med støtte fra biolog Kaare Manniche Ebert. Faglig rådgiver er biolog Torben Ankjærø.

 

Med podcast-serien ”Ud i det blå” dykker VELUX FONDEN ned under vandoverfladen. Her vil forskere, fagfolk og frivillige ildsjæle fortælle om, hvordan det danske havmiljø med hjælp fra bl.a. ålegræs, stenrev og fælles indsatser kan få det bedre og samtidigt være en vigtig del af vores hverdag.

Giv havet en hjælpende hånd
I det første af i alt fire afsnit kan du møde Danmarks Sportsfiskerforbunds biolog Kaare Manniche Ebert, der fortæller om det nye Kysthjælper-projekt, der skal engagere frivillige i at give havet en hjælpende hånd til gavn for fisk, dyr og planter. Målet med projektet er at få skabt de bedst mulige rammer for den marine naturgenopretning, drevet af frivillige, med fokus på udplantning af ålegræs og udlægning af mindre stenrev og muslingebanker. Projekt Kysthjælper skal både indsamle erfaringer fra tidligere projekter med marin naturgenopretning og vil gennem fire lokale pilotprojekter også indsamle egne erfaringer.

Du kan lytte til første afsnit af podcast-serien i afspilleren herunder:

I løbet af sommeren kommer endnu tre afsnit, der hver især vil sætte fokus på forskellige løsninger og udfordringer indenfor hav og klima.

Nye afsnit vil du kunne findes på Apple Podcasts og Spotify.