Vandløbsforkæmper valgt ind i Friluftsrådets bestyrelse

Gf Torben Meldgaard Her ses Torben Meldgaard på talestolen ved Friluftsrådets generalforsamling. Foto: Friluftsrådet.

Der var kampvalg til bestyrelsen i Friluftsrådet på gårsdagens generalforsamling. Her blev Torben Meldgaard, der var indstillet af Danmarks Sportsfiskerforbund, valgt ind som nyt medlem af bestyrelsen.

Til Friluftsrådets generalforsamling var der kampvalg til bestyrelsen og to nye ansigter kan træde ind i paraplyorganisationens bestyrelse.

Det ene nye ansigt er ildsjælen Torben Meldgaard, der var indstillet af Danmarks Sportsfiskerforbund i stedet for Torben Kaas, der har siddet i bestyrelsen siden 2010.

Torben Meldgaard er friluftsmenneske, uddannet biolog og foreningsaktiv i Danmarks Sportsfiskerforbund gennem mange år. I dag som delegeret for de individuelle medlemmer på Sjælland. Han har ligeledes repræsenteret Danmarks Sportsfiskerforbund i vandrådsarbejdet i Vest- og Sydsjælland, og siden 2015 har Torben gjort sig bemærket på den miljøpolitiske scene som medstifter af Facebook-gruppen ”Bevar de forhadte vandløb”.

Det nye bestyrelsesmedlem er glad for sin nye rolle, og han ser frem til at komme i arbejdstøjet.

– Først og fremmest er jeg glad for den tillid, jeg har fået. Den forpligter selvfølgelig, så jeg glæder mig til at komme i gang med at bestyrelsesarbejdet, siger han og fortsætter:

– På grund af COVID-19 er der kommet endnu flere brugere at vores natur, og det er jo glædeligt, men det skaber også et konfliktspænd mellem benyt og beskyt. Den balance mellem naturbeskyttelse og -benyttelse bliver spændende at arbejde med, slutter han.