Hurtig indsats fra Fiskerikontrollen

Kanalen 1 Omkring 40 fisk fik friheden igen, da Fiskerikontrollen fjernede det ulovlige garn.

Torsdag den 28. maj fandt et medlem af Odsherred Sportsfiskerforening et nedgarn i den sydlige Lammefjordskanal, og han anmeldte det straks på Fiskeristyrelsens hjemmeside. Derefter blev han kontaktet telefonisk af Fiskerikontrollen, som nogle timer senere ankom til kanalen og fjernede det ulovlige garn.

Bjarne Andersen, der er formand for Odsherred Sportsfiskerforening, fortæller, at han torsdag den 28. maj blev kontaktet af Thomas Vedel, der er medlem af foreningen. Han havde fundet et ulovligt nedgarn ved den sydlige Lammefjordskanal, hvor foreningen har fiskevand.

Thomas havde straks anmeldt garnet på Fiskeristyrelsens hjemmeside og kort efter blev han ringet op af Fiskerikontrollen, som meddelte, at de straks ville komme til stedet for at fjerne garnet og i øvrigt afsøge området for andre garn.

Kanalen2 Fiskerikontrollen var hurtigt på pletten og fik fjernet det ulovlige garn. Bagefter afsøgte de området uden at finde flere garn.

Tyvfiskerne forsvandt fra stedet
– Jeg kørte ud til Thomas, og sammen afventede vi fiskerikontrollens ankomst. Efter deres ankomst og isætning af båd, begav vi os til fods og med båd frem til det sted, hvor garnet var sat. Det skal i øvrigt bemærkes, at de personer, som havde sat garnet, på volden havde afmærket stedet med en knust ølflaske, fortæller Bjarne Andersen og fortsætter:

– Thomas og jeg havde før fiskerikontrollens ankomst kontakt med de fire personer, der havde sat garnet, dog uden at dette afstedkom en truende situation. Ved kontrollens ankomst var de fire personer "forduftet", og det var således ikke muligt "at tage dem med fingrene i kagedåsen".

40 fisk i garnet
Garnet var sat tværs over kanalen, og ved kontrollens røgtning af garnet fik cirka 40 fisk friheden igen. Der var tale om både karpe, suder, brasen, aborre og gedde. Skønsmæssigt var der tale om i alt cirka 40 kg fisk. Den efterfølgende afsøgning af kanalen viste ikke andre ulovlige garn.

Her kan du anmelde

Finder du et ulovligt garn, kan du anmelde det til Fiskerikontrollen. Det gøres let her hos Fiskeristyrelsen.

Husk at anmelde
– Det er dejligt at opleve, at Fiskerikontrollen prioriterer at rykke ud til den anmeldelse, som Thomas indgav, og dermed være med til at værne om den fiskebestand, der er i vore vande, udtaler Bjarne Andersen og afslutter:

– Nu er vi godt klar over, "at én svale gør ingen sommer", men hvis du konstaterer ulovlige garn, eller ulovligt fiskeri, så anmeld det. Enhver anmeldelse er med til at give Fiskerikontrollen et billede af omfang og steder, hvor der bedrives ulovligt fiskeri, og dermed en bedre chance for at prioritere områder til lejlighedsvise besøg.