Nye pighvarreudsætninger på vej

IMG_20180628_093329.jpg Tore Svendsen har selv haft succes med at fange pighvarre i Roskilde Fjord.

For nogle år siden blev der udsat pighvarre i Roskilde Fjord. De klarede sig fint i fjorden, men havde desværre ikke gydesucces, så nu vil en gruppe lyst- og fritidsfiskere gøre forsøget igen.

Disse foreninger deltager i projektet:- Gundsømagle Fiskeklub

 

- Roskilde og Omegns Lystfiskerklub

 

- Jagtforeningen Jyllinge Holme

 

- Fiskerihavnen i Jyllinge

 

- Foreningen til ophjælpning af fiskeriet i Roskilde Fjord

 

- Egedal Fiskeklub

 

De tidligere pighvarre-udsætninger i Roskilde Fjord var til dels en succes. Fiskede klarede sig fint og de blev i fjorden, hvor de voksede sig store. Men desværre har det også vist sig, at fiskene ikke har reproduceret sig i fjorden.

Nu er der imidlertid en gruppe lyst- og fritidsfiskere rundt ved fjorden, som har taget initiativ til et nyt udsætningsprojekt.

– Ideen er at finde vilde pighvarre, der lever under forhold, der minder om Roskilde Fjord og udsætte deres yngel i fjorden for at undersøge, om det kan lykkedes at etablere en bestand med udgangspunkt i disse fisk, fortæller Tore Svendsen fra initiativtagerne. Han fortsætter:

– Vi er nu i gang med at identificere steder, hvorfra der kan skaffes vilde pighvar og sammen med Ringsted Produktionshøjskole prøver vi at blive klogere på, hvordan vi får opdrættet pighvar. Det unikke i projektet er, at fritids- og sportsfiskere er gået sammen om arbejdet, og vores forhåbning er, at der kan udsættes fisk om 1 ½ år.

Tore Svendsen fortæller også, at DTU Aqua har været med ind over hele processen, mens den endelig godkendelse af udsætningen lige nu er til behandling i Fiskeristyrelsen.