Vandplejefolk håber på regn og øget opgang

havelse3.jpg Søndagens el-befiskning startede flot med to store ørreder på én gang.

Efter to el-befiskninger i Havelse Å er den ønskede rognmængde langt fra i hus, så nu krydser vandplejegruppen fingre for snarlig regn og øget opgang i åen.

Da Kaj Larsen fra Havelse Å Vandplejegruppe søndag den 4. november opgjorde resultatet efter årets anden el-befiskning efter moderfisk, kunne han tælle seks hanner og tre hunner i transportkarret. Det betyder sammen med resultatet fra den første befiskning ugen før, at der endnu er langt til den ønskede rognmængde, der skal sikre, at næste års udsætninger i Roskilde Fjord bliver afkom af lokale fisk.

– Nu afventer vi, at der kommer regn, som sikkert kan sætte skub i opgangen, og så samler vi hurtigt et lille hold, der kan tage ud på hverdage, fortæller Kaj Larsen, der trods de få moderfisk kunne glæde sig over at se rigtig meget yngel i åen.

Blandt deltagerne ved søndagens el-befiskning ved Havelse Å var der flere, der spurgte til, om de opfiskede ørreder kom tilbage til åen efter strygningen. Kaj Larsens svar er ganske klart: – Alle fisk kommer tilbage til netop det vandløb, de er opfisket fra.

De kommende udsætninger i Roskilde Fjord bliver baseret på rogn fra moderfisk fanget i Havelse Å-systemet, samt fra Langvad Å-systemet. Ved Langvad Å opfiskes moderfiskene normalt i en fælde ved Kattinge Værk, men også her mangler der vand, og indtil videre er der ikke fanget nogen fisk i fælden. Rino Hansen havde videokameraet fremme ved søndagens el-befiskning. Resultatet kan ses her: