Minister: Der er plads til flere kvinder på fiskepladserne

unnamed.jpg Fiskeri- og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (i midten) var på fisketur med Birgitte Christensen og Linda Bollerup Høgh, der er Fiskemester ved Fyns Laksefisk.

Minister for fiskeri og ligestilling, Eva Kjer Hansen, fiskede i Horsens Fjord sammen med to kvindelige lystfiskere for at få et indblik i, hvordan det er at være lystfisker med kvindeligt fortegn.

Eva Kjer Hansen havde to ministerkasketter på, da hun hoppede i waders og derefter i Horsens Fjord sammen med to kvindelige lystfiskere. Hun er nemlig både fiskeri- og ligestillingsminister. Fiskemester ved Fyns Laksefisk, Linda Bollerup Høgh og Birgitte Christensen fik ikke fisket meget, men til gengæld fik ministeren et indblik, i hvordan det er at være kvindelig lystfisker.

I dag er 9 % af rekreative fiskere i Danmark kvinder. Det tal mener ministeren sagtens kan blive højere.

– Der er plads til langt flere kvinder på fiskepladserne i Danmark, men også til alle andre med smag for den spændende og aktive sport, som fiskeriet er. Her ser jeg et klart behov for at udbrede kendskabet til de mange gode fiskemuligheder, der findes rundt om ved de danske kyster, åer og moler. Det gælder for både kvinder såvel som mænd, unge såvel som ældre, men også for de mange lystfiskerturister, som kunne lokkes hertil. Lystfiskeriet i Danmark byder på noget for alle. Snart lancerer jeg en national strategi for lystfiskeri og lystfiskerturisme, som forhåbentlig vil være medvirkende til, at langt flere får øjnene op for lyst- og fritidsfiskeriet, fortæller Eva Kjer Hansen.