Ny plakat skaber opmærksomhed om truede ferskvandsfisk

Fiskeplakat_ferskvand.jpg Både den truede snæbel og velkendte lystfiskerfisk som ørred, laks og gedde er med på den nye plakat, der viser 36 hjemmehørende fiskearter samt en række af de mest almindelige indførte. I alt er der vist 45 fisk på plakaten.

Medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbund kan få rabat på den nye, smukt illustrerede plakat over ferskvandsfisk i Danmark, som er udgivet for at skabe opmærksomhed om beskyttelsen af truede arter.

For første gang nogensinde er der udgivet en plakat, der viser samtlige ferskvandsfisk i Danmark – også de mindre kendte arter som finnestribet ferskvandsulk og pigsmerling. Plakaten er tegnet af Carl Christian Tofte og produceret af Naturbeskyttelse.dk med støtte fra 15. Juni Fonden.

Fiskearterne er tegnet, som de normalt ville se ud som udvoksede, svømmende frit i vandet. Ved hver art er der angivet vejledende farvekoder for fiskenes hyppighed i Danmark, baseret på Atlas Over Danske Ferskvandsfisk fra 2012. Målet er at få danskernes øjne op for de mange arter af ferskvandsfisk, der har brug for beskyttelse.

Fiskeplakat_Ferskvandsfisk-kopi.jpg Plakaten over danske ferskvandsfisk måler 70 x 100 cm.

– Hvis vi vil sikre, at vi har de her artsrige vandløb og søer, er vi nødt til at beskytte og tage hensyn, siger Peder Størup, der driver Naturbeskyttelse.dk.


Overskuddet fra salget af plakaten går til arbejdet med at rette fokus på truede arter i Danmarks natur. 

Køb til medlemspris

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du købe plakaten for en særlig medlemspris. Du får 15 % rabat på plakaten, der forhandles på Natur-shop.dk.

Skriv ”DSF” efterfulgt af dit medlemsnummer i kommentarfeltet, når du bestiller. Rabatten vil blive fratrukket, inden beløbet bliver hævet og før afsendelse af varen.