Borgermøde om afvanding ved Kongeåen

DSCF6485 copy-kopi.jpg I perioder med store mængder nedbør opstår der oversvømmelser ved Kongeåen ved Vadehavet. Foto: Søren Astrup Jørgensen.

Den 5. september 2018 kan du deltage i et borgermøde om løsninger for afvandingen ved Kongeåen, som er udfordret af oversvømmelser i regnfulde perioder.

Det ekstraordinært våde efterår i 2017 medførte store oversvømmelser og problemer med afvanding af arealerne på det yderste stræk af Kongeåen i Sydvestjylland. Kongeåen afvander et meget stort landområde på ca. 450 km2, og i situationer med kraftig vestenvind kan slusen ved Vadehavet ikke lukke åvandet ud på grund af for høj vandstand i Vadehavet. I sådan en situation stuver åvandet op på arealerne langs med Kongeåen og skaber oversvømmelse.

Rapport om løsninger
Esbjerg Kommune har nu sendt en rapport om løsninger for afvandingen ved Kongeåen i offentlig høring til og med den 23. september 2018.

Hent rapporten her

I høringsperioden afholdes et offentligt møde for alle interesserede. Mødet foregår den 5. september kl. 19-21 på Gredstedbro Hotel.