Borgmester vil tillade mere fiskeri i Københavns Havn

DSC_0238.JPG I en stor del af Københavns Havn er det ikke tilladt at fiske, men det vil Københavns kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld lave om på med et forslag om at åbne hele havnen op for fiskeri. Det skal derfor undersøges, hvorvidt fiskezonerne kan udvides.

Københavns kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å) stiller forslag om, at hele havnen åbnes for lystfiskeri. Det glæder Danmarks Sportsfiskerforbund, der netop arbejder for at gøre lystfiskeri mere tilgængeligt i de danske havne.

_0006_DSCF8923.jpg

Kaare Manniche Ebert

Biolog

I dag er fiskeri forbudt i hele Inderhavnen og kun tilladt ved Sydhavnen, Nordhavn og omkring Refshaleøen, men nu ser det ud til, at mulighederne for at smide snøren ud i Københavns Havn bliver større. I hvert fald hvis det står til Kultur- og Fritidsudvalget på Københavns Rådhus. Her har man netop vedtaget, at det skal undersøges, hvorvidt fiskezonerne kan udvides, og det glæder forslagsstiller, kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld (Å).

– Jeg er super glad for, at vi nu skal have undersøgt mulighederne for at gøre det endnu nemmere at fiske i Københavns Havn, siger kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld, der vil ophæve forbuddet og gøre fiskeri tilladt i hele havnen.

Et forbillede for andre havne i Danmark

Muligheden for udvidelsen af fiskeområderne i havnen glæder også Danmarks Sportsfiskerforbund. Og Københavns Havn kan endda vise vejen for andre havne i Danmark.

– Det her er en god beslutning, og vi håber det kan danne forbillede for andre havne i Danmark. Vi har arbejdet og arbejder for at gøre fiskeri mere tilgængeligt i de danske havne. Hvis det gennemføres i København, er det et godt signal til de øvrige havne i landet. Vores havnenotat viser, at der vil være behov for information om fiskeriet og muligheder for at komme af med sit affald, og vi håber, at Københavns Kommune tager det med i deres arbejde med at frigive fiskeriet i havnen, siger Danmarks Sportsfiskerforbunds fiskebiolog, Kaare Manniche Ebert.

Læs Danmarks Sportsfiskerforbunds Havnenotat her

Lystfiskerkonsulent og radiovært, Gordon P. Henriksen, havde tidligere på året et møde med kultur- og fritidsborgmester, Niko Grünfeld (Å), omkring lystfiskeri i Københavns Havn, som blandt andet tog udgangspunkt i Danmarks Sportsfiskerforbunds Havnenotat.

– Det er super dejligt at se, at løbende tiltag og dialog med borgmesteren nu udmunder sig i et forslag, som kan gøre det muligt for flere af storbyens lystfiskere og borgere at få en fed fiskeoplevelse, siger han.

Kultur- og fritidsborgmester deltog efterfølgende i radioprogrammet Fisketegn, hvor snakken gik omkring fiskeriet i havnen, og hvordan havnen kan benyttes af endnu flere af storbyens borgere.

Hør programmet med Niko Grünfeld her

Sikkerhedshensyn

Det nuværende fiskeforbud skyldes ifølge By & Havn hensynet til sikkerheden.

– Der er en del mere trafik i Inderhavnen end i Sydhavnen og Nordhavn i form af både kajakker og turbåde. De skal ikke lige pludselig fanges af en fiskekrog, siger Rikke Faaborg Jarmer, der er chef for bæredygtighed og byliv i By & Havn.

Det argument køber Niko Grünfeld imidlertid ikke, idet han henviser til, at der også er meget trafik ved f.eks. Sluseholmen, hvor det fungerer fint med både fiskeri og kajaksejlads.

By & Havn forventer at have den nye havnestrategi klar til efteråret. Man har i forbindelse med analysen interviewet 60 mennesker og indhentet svar på en spørgeskemaundersøgelse fra 820 personer med tilknytning til havnen.