Anbefalinger til et bedre havnefiskeri

workshop.jpg

Fishing Zealand var sammen med Danmarks Sportsfiskerforbund værter for en workshop, som blev afholdt i Helsinge mandag den 27. februar. 

Dagens emne var lystfiskeri i havne, og et bredt udvalg af interessenter var mødt frem. Der var således repræsentanter for lokale sportsfiskerforeninger, havnefogeder og kommunale medarbejdere fra flere af de kommuner, der er tilknyttet Fishing Zealand. 

Gordon Henriksen fra Fishing Zealand stort for indledningen og fortalte om Fishings Zealands arbejde i forhold til de tilknyttede 12 kommuner, mens Kaare Manniche Ebert fra Danmarks Sportsfiskerfund fortalte om forbundets arbejde, der knytter an til alle landets havne. 

Han havde netop været rundt på besøg i de tre havne i Halsnæs Kommune sammen med kommunens folk og kunne fortælle om stor velvilje og god dialog med havnefogederne i de tre havne i Lynæs, Hundested og Frederiksværk. 

Han lagde dog heller ikke skjul på, at der fortsat var problemer med adgangsforhold, der var begrundet i terrorsikring på visse havnearealer.

Efter oplæggene blev der arbejdet i workshops og dagens opsamling vil indgå i en samlet rapport med anbefalinger, som vil blive fremsendt til kommuner, relevante ministerier samt til fødevareministeren.

Læs mere på Fishing Zealand hjemmeside.