Skarver reguleres i Næstved Havn

skarv.jpg Sydsjællands Ørredfond har fået tilladelse til at regulere skarver i Næsteved Havn indenfor de næste 14 dage.

Sydsjællands Ørredfond har fået tilladelse til at regulere skarvbestanden i Næstved Havn, så smoltene får en bedre chance for overlevelse.

Sydsjællands Ørredfond har ansøgt Naturstyrelsen om lov til at regulere antallet af skarver i Næstved Havn, hvor Suseåen munder ud. Hensigten er at beskytte både de naturligt udtrækkende smolt og de smolt, der for nyligt er udsat i mundingen.

Fredag den 20. april kom så tilladelsen, der giver to strandjægere lov til at skyde skarv i havnen. Henover en 14 dages periode, må der skydes maksimalt 30 skarver, hvorefter indsatsen evalueres.

Lokale sportsfiskere har oplevet reducerede fangster af alle de arter, der fiskes efter i området, og ikke mindst virker det som om, at bestanden af helt er under hårdt pres.

Debat i de lokale medier

Tilladelsen har ikke uventet givet anledning til debat i lokale medier, hvor Allan Jensen i et debatindlæg i Sjællandske skriver, at ”det er en fascinerende naturoplevelse at se skarven fiske og kæmpe med at få slugt en god fangst”.

Hertil svarer Søren Grothe Petersen, der er formand for Sydsjællands Ørredfond:

– Ja, det er det da, men vi agter ikke at være daglige fodermestre for, at Allan Jensen og hans venner kan underholde sig med det. Vi betaler trods alt selv for de fisk, der sættes ud via fisketegnsmidlerne og lejlighedsvis ved medlemmernes frivillige bidrag, siger han og fortsætter.

– Vi hader ikke skarven i Sydsjællands Ørredfond. Vi vil bare beskytte fiskene på de steder, hvor de er mest sårbare overfor jagtende skarv, nemlig i fredningsbælterne og i vandløbene, slutter Søren Grothe Petersen.