Intet krav om cirkelkrog i laksevandløbene i 2018

IMG_6286.jpg Fra sæsonstart 2018 er der ikke længere krav om brug af cirkelkrog i laksevandløbene fra Vidå i syd til Storå i nord. Foto: Thomas Mosgaard.

Fra sæsonstarten i 2018 vil Fiskerikontrollen og de lokale fiskeriopsynsmænd acceptere alle krogtyper i laksevandløbene fra Vidå i syd til Storå i nord. Kravet om at bruge cirkelkrog bliver ikke håndhævet, da Fiskerikontoret i Udenrigsministeriets departement har lagt op til at fjerne påbuddet om brug af cirkelkrog.

_0006_DSCF8923.jpg

Kaare Manniche Ebert

Biolog

Fiskerikontoret i Udenrigsministeriets departement har netop sendt tre bekendtgørelser i høring. De indeholder forslag om en ændring i reglerne for laksefiskeriet i de vestvendte åer fra Vidå i syd til Storå i nord. Der lægges op til, at påbuddet om brug af cirkelkrog ved brug af naturlig agn eller agn med duftstof IKKE længere skal være gældende.

Ændringen er et resultat af dialog mellem DTU Aqua, Fiskerikontoret, Fiskerikontrollen og sportsfiskerne. Det forventes på den baggrund, at ændringen vedtages, når bekendtgørelserne fra Fiskerikontoret har været i høring.

For at undgå forvirring om reglerne, indtil forslaget bliver gældende, vil Fiskerikontrollen og de lokale fiskeriopsynsmænd derfor IKKE håndhæve påbuddet om brug af cirkelkrog.

Det betyder, at det fra sæsonstarten i 2018 er lovligt at bruge alle krogtyper i laksevandløbene.

Bemærk dog følgende:
Kroge skal stadig være uden modhager; dog må der ved fiskeri med naturlig agn eller agn med duftstof anvendes enkeltkrog med modhager fra krogstørrelse 12 og mindre. Helt konkret skal afstanden mellem krogspids og krogskaft være 6 mm eller mindre, for at modhager kan tillades ved brug af naturlig agn.

Danmarks Sportsfiskerforbund arbejder for en regulering af fiskeriet, der giver de bedste forudsætninger for et godt lystfiskeri. Som medlem støtter du arbejdet for et bedre lystfiskeri.