Varde-sportsfiskere sikrer optimal adgang til fiskevandet

29066566_2048295225187326_5249196067236347904_o.jpg Sikkerhedsudstyret skal selvfølgelig være i orden, når der anvendes motorsav og buskrydder langs åen.

Især rødel og pilebuske sår let sig selv langs åernes frugtbare bredder. Så for at sikre optimale muligheder for fiskeriet, kan det være nødvendigt, at foreningsmedlemmer rykker ud med få års mellemrum og fjerner den uønskede opvækst på lange strækninger.

Varde Sportsfiskerforening har over to weekender afholdt såkaldte Beskæredage. Cirka 35 medlemmer af foreningen har hjulpet til med at fjerne tusindvis af nye, selvsåede træer og buske, som har særdeles gode vækstbetingelser langs åens bredder. Det fortæller formand for vandplejeudvalget, Kurt Dam.

– Vi startede op med morgenmad i klubhuset, hvor snakken gik livligt – især med fokus på den kommende fiskesæson, der starter den 16. april, fortsætter han.

– Herefter delte vi os op i hold bevæbnet med buskryddere, motorsave, ørnenæb samt håndsave i både korte og lange modeller, og holdene blev sat ind på den lange strækning fra sammenløbet med Ansager Å og helt ned til Varde by. Vandstanden i åen var i øvrigt væsentligt lavere end sidste år, så vi havde ingen problemer med at fjerne især pil og rødel, som hurtigt lukker for adgangen til åen, hvis de ikke bliver holdt nede, forklarer formanden.

Beskæredage styrker sammenholdet
Dagen blev afsluttet i klubhuset, hvor der var blevet lavet suppe til alle de flittige medlemmer.

– Det er nødvendigt at afholde Beskæredage hvert år, og vi er rigtig glade for at se nye som gamle medlemmer til en dag, hvor vi både yder hjælp til selvhjælp, men også styrker sammenholdet i klubben, slutter Kurt Dam.

IMG_9499.JPG
En af Varde Å’s klassiske laksepladser, Brudesengen, var blevet helt ufremkommelig langs nordbredden.