Vigtig vandløbsindsats er taget ud af vandområdeplanerne

IMG_8952.jpeg Binderup Å er et af de mest naturlige og produktive ørredvandløb i både Aalborg Kommune, men også i hele landet.

Miljøstyrelsens har pillet vandløbsindsatsen ved Binderup Mølle Dambrug i Binderup Å ud af vandområdeplan 2015-2021 skriver nordjyske.dk. Indsatsen, som ligger tættest på Limfjorden, kan skabe fuld faunapassage i 46 kilometer vandløb som er helt unik og i en klasse for sig.

Miljøstyrelsens har pillet vandløbsindsatsen ved Binderup Mølle Dambrug i Binderup Å ud af vandområdeplan 2015-2021 skriver nordjyske.dk. Indsatsen, som ligger tættest på Limfjorden, kan skabe fuld faunapassage i 46 kilometer vandløb som er helt unik og i en klasse for sig.

– Binderup Å er et af Aalborg Kommunes bedste vandløb, og derfor har Miljø- og Energiudvalget i sidste uge besluttet at indgive en indsigelse til ministeren og samtidig inviteres han til Binderup Å, så han kan se det fine vandløb og indsatserne. Det skete i fredags (d. 9/2). Vi afventer hans svar og håber, at han vil omgøre Miljøstyrelsens beslutning, udtaler Energi og Miljørådmand, Lasse P.N. Olsen.

Årsagen var ”manglende omkostningseffektivitet” på det vandløbsprojekt som kommunen ansøgte om tilskud til i 2016. Aalborg Kommune kan nu ikke ansøge om EU-tilskud til realisering frem til 2021, selv hvis det var muligt at opnå omkostningseffektivitet til en alternativ løsning.

Umiddelbart er der flere indsigelser på vej fra bl.a. lystfiskerforeninger.