Pighvarrerne ser ud til at blive i fjorden

pighvar.jpg Det tyder på, at de udsatte pighvarrer bliver i den sydlige del af Roskilde Fjord

I marts 2017 blev 33 voksne pighvarrer mærket med en sender og udsat i Roskilde Fjord nord for Gershøj Havn i den sydlige del af fjorden. Siden har forskere fra DTU Aqua fulgt de enkelte fisks vandringer.

I marts 2017 blev 33 voksne pighvarrer mærket med en sender og udsat i Roskilde Fjord nord for Gershøj Havn i den sydlige del af fjorden. Siden har forskere fra DTU Aqua fulgt de enkelte fisks vandringer.

Signalerne fra senderne er nemlig blevet opfanget af lyttebøjer placeret ved Gershøj Havn og øst og vest for Eskildsø, og det har derfor været muligt at registrere, om pighvarrerne blev i den sydlige del af fjorden, eller om de trak længere nordpå mod saltere vand i forbindelse med deres gydning.

De foreløbige resultater viser, at kun fire pighvarrer er observeret ved Eskildsø, og kun én er trukket længere nordpå.

Der er dog den usikkerhed ved undersøgelsen, at man ikke med sikkerhed ved, hvornår pighvarrerne i fjorden bliver kønsmodne, men man mener, at det er sandsynligt, at størstedelen af de mærkede fisk har været kønsmodne i sommeren 2017.

Læs mere om undersøgelsen her. Her finder du også information om, hvordan du forholder dig, hvis du fanger en mærket pighvar.