Simpel hovedregning.

söderdahl-tv-falklind-th.jpg

Sportsfiskeren.dk var inviteret med til seminaret: Naturturismens framtid i Sverige den 4. september i Mörrum. 

Et af underpunkterne var en opdatering på østersølaksen situation, under dette punkt kom nogle rystende tal på bordet, og simpel hovedregning gør det helt klart, at det er værd at satse på lystfiskerturisme.

Martin Falkind, redaktør på Fiskejournalen fortalte i sit indlæg, at kun 100 personer er afhængige af det kommercielle laksefiskeri. Disse personer fanger cirka 30.000 laks årligt til en værdi af fem millioner Svenske kroner. Hertil får de yderligere udbetalt omkring ti millioner i statsstøtte. Altså sammenlagt 15 millioner i alt.

Herefter vendte Martin Falklind til ordstyreren Ola Söderdahl, der er tidligere Platschef hos Mörrum Kronolaxfiske, og spurgte hvor mange laks hjemtages fra Kronolaxfiskets strækninger per år. Ola svarede at det lå mellem 150 – 160 styks. Derefter spurgte Martin Ola, hvor meget er disse laks værd for lokalsamfundet og Kronolaxfisket? Hertil svarede Ola, at undersøgelser for nogle år siden har estimeret at den årlige værdi af fiskeriet Mörrumsåen udgør mellem 50 – 60 millioner Svenske kroner.

Man behøver derfor ikke en højere handelseksamen for finde ud af at det er mange, rigtig mange penge at hente ved at satse meget mere på lystfiskerturisme.