Ny gydeplads i Tværbækken

IMG_2360.jpg Foto: Jonas Høholt

I lørdags skulle første skridt i vandplejeudvalgets 3-års plan gennemføres: En større gydebanke blev anlagt i Tværbækken, der er et lille, værdifuldt tilløb til Trend Å, fortæller Jonas Høholt.

I lørdags skulle første skridt i vandplejeudvalgets 3-års plan gennemføres: En større gydebanke blev anlagt i Tværbækken, der er et lille, værdifuldt tilløb til Trend Å, fortæller Jonas Høholt.

Til trods for at Trend Å-systemet for nogle år siden er erklæret selvreproducerende, foretager foreningen stadig vandløbsrestaurering, da der fortsat er plads til forbedringer adskillige steder.Ni raske medlemmer mødte op til morgenkaffe, indenr turen gik til Tværbækken og den ventende grusbunke, vognmanden havde læsset af tæt på bredden.

Der var arrangeret leje af en motoriseret trillebør og en lang rampe, som lettede arbejdet betydeligt. Allerede efter to timer – med indlagt pause – kunne holdet tørre sveden af panden og glæde sig over synet af den flot nyanlagte ”brudeseng”.

 

IMG_2377.jpg

Efter vandplejeudvalgets plan er det indtil videre sidste tiltag i Tværbækken, som allerede har omkring 100 gydninger fra ørred hver vinter – pænt fordelt på næsten hele bækkens længde. Den nye gydebanke løfter derfor den naturlige produktion af i Tværbækken op til noget nær det optimale, I 2018 venter en større opgave med en række nye gydebanker i Trend Ås hovedløb, uddyber Jonas og fortsætter:

– Der skal lyde en stor tak til lodsejer Jens Martin Jensen for godt samarbejde samt en stor tak til Vesthimmerlands Kommune for sponsorat af motorbør og til DTU Aquas gruspulje for økonomisk støtte til gydegrus og sten. Sidst men ikke mindst stor tak for et stort engagement hos de ni fremmødte Formiddagens gode arbejde blev afsluttet med en solid gang smørrebrød på stedet, slutter Jonas Høholt.