Ulovligt fiskeri i Tuse Å

Fiskerikontrol på job i Tuse Å.jpeg

Af to omgange er Tuse Å’s Ørredsammenslutning (TØS), blevet opmærksomme på, at der foregår ulovligt fiskeri i Tuse Å. 

Kennet Egheim fra Arbejdsgruppen gik en tur ved Tusebroerne i forbindelse med ”store-vand-plante-dag” for nylig. Under den ene af Tuse-broerne fandt han, iblandt andet affald, et par tomme knæklys-poser. 

En skarp iagttagelse, idet man kun fisker med knæklys, når man fisker med naturlig agn, hvilket er forbudt ved Tusebroerne, hvor poserne blev fundet. 

TØS har derfor bedt Fiskerikontrollen i Ringsted om at få uddannet tre nye fiskeriopsynsmænd, som vil indgår i TØS’ team af kontrollanter, der i forvejen kontrollerer fiskeriet i åen. 

Den anden hændelse, der resulterede i en regulær anmeldelse til Fiskerikontrollen, skete den 4. juli. TØS-folkene fandt en halv kasteruse, der var sat ulovligt og på flere punkter ikke overholdt reglerne. Dels var den umarkeret, fiskede på mere end 1/3 af bredden, havde ikke odderrist, fiskede i ålens fredningstid etc. 

Formanden for TØS ringede naturligvis først til lodsejerne for at høre, om de kendte noget til den ulovlige ruse. Det gjorde de naturligvis ikke. 
Derefter ringede han til Fiskerikontrollen, der var på stedet blot en halv time senere.

Fantastisk god respons, og TØS er fulde af taknemlighed over den hurtige indsats fra kontrollen. Fiskerikontrollen fandt den umarkerede ruse, og konfiskerede den øjeblikkeligt. 

Var tyvfiskerne blevet taget på fersk gerning, kunne de have set frem til en klækkelig bøde, idet der var adskillige regelbrud.

Knæklys-poser.jpg