Saltsagen sendt til ombudsmanden

012 (1).JPG

Selvom den lokale miljøgruppe fjordvenner.dk og Naturfredningsforeningen for nylig fik medhold af Natur- og Miljøklagenævnet i, at der ikke længere må udskylles tusinder af tons salte ud i Limfjorden fra energinet.dk’s gaslager i Ll. Thorup, sker der nu en ny udvikling i sagen.
 
Fjordvennerne er nemlig så fortørnede over den rolle, som Naturstyrelsen og Miljøstyrelsen tidligere har spillet i sagen i forbindelse med den nu annullerede tilladelse, at det har bedt om ombudsmandens vurdering. 

I et høringssvar har de to styrelser dels vurderet, at de enorme saltmængder ikke ville påvirke miljøet i Louns Bredning og dels foreslog styrelserne i sin tid i deres besvarelse, at Natur- og Miljøklagenævnets personsammensætning blev ændret i den konkrete sag. Det er især det sidste forslag, som ifølge dagbladet Nordjyske Stiftstidende har oprørt fjordvennerne og DN.
 
I den forbindelse udtaler formand for DN Ella Maria Bichoop-Larsen, at det er en yderst usædvanlig fremgangsmåde og at det ligner at forsøg på at lægge pres klagenævnet.
 
Desuden nævner formand for Natur- og Miljøklagenævnet, Pernille Christensen ifølge avisen, at hun ikke kender til lignende forsøg på at få ændret klagenævnets personsammensætning.