Sådan genudsætter du trollinglaks

DSC 0106 Videoen giver gode råd til genudsætning af de vildlaks, der fanges under trollingfiskeri i Østersøen.

I de senere år er regler for hjemtagning af laks ved trollingfiskeri i Østersøen blevet skærpet, og en del laks skal derfor genudsættes. De svenske myndigheder har fået produceret en video, der giver gode råd om håndteringen af laksen ved genudsætningen. Tjek den her.

Vildlaksebestandene i Østersøen er flere steder under pres, og for at beskytte dem blev reglerne for hjemtagning af laks skærpet i 2022, så det kun er tilladt at hjemtage laks, der er udsatte. De udsatte laks er fedtfinneklippede og derfor lette at skelne fra vildlaksene. De nye regler fastsatte, at det var tilladt at hjemtage én fedtfinneklippet laks pr. dag pr. person, mens alle vildlaks med fedtfinne skulle genudsættes.

De nye regler har betydet, at en del laks skal genudsættes, og det er selvfølgelig vigtigt, at det sker på en måde, der sikrer den bedst mulige overlevelse for laksene.

Efter opfordring fra Baltic Salmon Fond har de svenske myndigheder nu fået produceret en video, der viser, hvordan man skal håndtere laks i forbindelse med genudsætningen.

Den kan du se her: