Affaldsindsamling: Kæmp for et Danmark fri for affald

Skraldeindsamling 0315

I uge 16 løber Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling af stablen, hvor frivillige i hele landet går sammen om at befri naturen og deres lokalområder for henkastet skrald. Dette er også en oplagt mulighed for at gøre dit nærmeste fiskevand fri for affald.

Find affaldssække i Fjällräven-butikker

Fjällräven er partner på affaldsindsamlingen, og i fælleskab med deres samarbejdspartnere er det muligt at hente affaldssække i udvalgte outdoorbutikker.

 

Der kan hentes affaldssække hos følgende partnere: Friluftsland, Spejder Sport, Re-Tur, Fjällräven Store Aarhus og Fjällräven Brand Store København. 

Læs mere her

 

For mange danskere er Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling et fast forårsritual, hvor man samles om at befri naturen og lokalområdet for henkastet affald.

Hvert år deltager over 100.000 danskere frivilligt og giver naturen en hånd. Du kan selv organisere en affaldsindsamling i dit område, eller du kan gå ind på hjemmesiden www.affaldsindsamlingen.dk og se om der er en indsamling i dit område.

Registrér affald
Efter indsamlingen registrerer indsamlerne deres affald hos Danmarks Naturfredningsforening, der herefter laver en opgørelse over, hvor meget der er blevet samlet. I år sætter indsamlingen fokus på nikotinposer og snus – derfor bliver deltagerne bedt om at angive, om de er stødt på denne type affald, og i så fald hvor mange.