Forbundet indgår samarbejde med Havmiljøvogterne

Hmv Presse Fyldte Poser Scaled 1 2048X1366 Hvis du færdes på eller ved havet, kan du blive Havmiljøvogter og sammen med 29.000 andre være med til at undgå affald i vores farvande, ved vores kyster og på vores strande.

Plastikaffald i vores have og langs kysterne er et voksende miljøproblem. Siden 2006 har kampagnen ”Havmiljøvogterne” haft til formål at holde øje med havmiljøet og holde kysterne rene ved at engagere frivillige til at samle affald. Det initiativ vil Danmarks Sportsfiskerforbund gerne støtte op om.

Lars Rasmussen

Lars Rasmussen

Direktør

Om kampagnen Havmiljøvogterne

Siden 2006 har Søværnets Havmiljøvogterkampagne spottet olie og samlet affald på danske strande og vande. Med 29.000 frivillige Havmiljøvogtere er initiativet den første og største fællesindsats til bekæmpelsen af havfald. Havmiljøvogterkampagnen ledes af Søværnskommandoen, der har ansvar for farvandsovervågning, søredning, sikkerhed og havmiljø i hele Danmark.

Affald og plastik er et stadig stigende problem på vores kyster, og det er til gene for både dyrelivet og ikke mindst lystfiskernes naturoplevelser ude ved fiskevandet. Den kedelige tendens har Søværnskommandoen prøvet at gøre noget ved siden 2006 med initiativet ”Havmiljøvogterne”.

Kort fortalt er ”Havmiljøvogterne” et tilbud for dig, der vil være med at passe på havmiljøet ved at samle affald langs kysterne samt holde øje med forureninger som eksempelvis olieudslip.

For Danmarks Sportsfiskerforbund er det oplagt at indgå samarbejde med ”Havmiljøvogterne” og bakke op om den gode sag ved at sprede budskabet om, hvordan man som lystfisker kan hjælpe med at vogte om havmiljøet.

– Havmiljøvogterne er et rigtig godt initiativ, som vi kun kan støtte og bakke op omkring ved at sprede budskabet blandt vores medlemmer og øvrige interessenter. Lystfiskerne er nogle af de brugere af naturen, som færdes rigtig meget ved kysten, og her kan vi kan være en aktiv del af løsningen ved at samle affald på fisketuren. Det har vi tidligere set med græsrods-tiltaget ”PlasticInTheBasket”, som fik mange lystfiskere til at samle affald i deres linekurve og stadigvæk gør det den dag i dag, siger direktør i Danmarks Sportsfiskerforbund, Lars Rasmussen, og fortsætter:

– Danmarks Sportsfiskerforbunds medlemsforening Odense Sportsfiskerklub har allerede gjort brug af ”Havmiljøvogternes” såkaldte ”Havfaldsposer”, som kan bestilles og bruges til affaldsindsamling. Foreningen har blandt andet delt poserne ud til dette års Odense Å-premiere, så lystfiskerne havde mulighed for at samle affald på deres tur op og ned ad åen.

Brug appen

Hjælp med at synliggøre den mængde af havfald som Havmiljøvogtere fjerne fra strande og kyster.

Appen findes nu i en fornyet version, som har fået nyt udseende og er blevet langt mere brugervenlig. Samtidig har vi puttet mere information og indhold over i appen, som du finder og downloader via App Store og Google Play.

Appen hedder ‘Havmiljøvogter’ og er for alle Havmiljøvogtere over 13 år. Du finder den i App Store og i Google Play. Appen rummer bl.a. alle de nødvendige informationer, du har brug for i din egenskab af Havmiljøvogter.

Hos søværnet er man glade for, at Forbundet vil være en aktiv medspiller for Havmiljøvogterkampagnen og støtte arbejdet med at bevare dansk farvand som rent farvand.

– Søværnets Havmiljøvogterkampagne henvender sig til alle som færdes ved danske have, kyster og strande. Alle som ønsker at bidrage til et renere havmiljø og som aktivt vælger at gøre noget. Uden løftede pegefingre. Derfor er det naturligt for os at indgå et samarbejde med Danmarks Sportsfiskerforbund. Deres ideologi og holdninger stemmer helt overens med Havmiljøvogterkampagnens. Deres medlemmer er yderst aktive, sommer og vinter, og lystfiskerne nærer en naturlig lidenskab for havmiljøet. Vi glæder os til samarbejdet, siger ansvarlig for Havmiljøvogterkampagnen, Birgitte Søby Vagnholm.