Nu er der igen Fisk! på Radio4

Fiskertheodor0001 Værten Theodor Langston er klar med en række nye fiskeprogrammer på Radio4.

Så kan du igen lytte til Fisk! som radioudsendelse eller podcast. Programmet fra Radio4 med Theodor Langston som vært er nu i gang med sin anden sæson, og i næste udsendelse er hans gæst Danmarks Sportsfiskerforbunds biolog Kaare Manniche Ebert.

For to år siden afsluttede Radio4 den første sæson af radioprogrammet og podcasten FISK. Der var da produceret 55 programmer, hvor værten Theodor Langston var med forskellige kompetente lystfiskere på tur. Der blev snakket lystfiskeri, og rigtig mange forskellige fiskearter var oppe til afkrogning.

Danske podcasts om lystfiskeri

Aktuelt findes der to danske podcasts om lystfiskeri:

FISK på Radio4
Du kan finde udsendelserne her på Radio4s hjemmeside.


Du kan også hente dem som podcast, der hvor du ellers henter dine podcasts eller via Radio4's app.

Knæk & bræk 
Knæk & bræk er Danmarks Sportsfiskerforbunds egen podcast for alle med passion for lystfiskeri. En hyggelig samtalepodcast, der dykker ned i spændende emner og personligheder i dansk lystfiskeri. Perfekt til køreturen på vej til fiskepladsen eller godt selskab, mens du støvsuger eller rydder op.

Find alle afsnit her

Eller hent dem på Spotify, Podimo eller Apple Podcast.

 

Anden sæson i gang
Den 7. oktober 2023 startede så anden sæson, og Theodor Langston er igen klar til at tage på tur, men denne gang med et lidt andet fokus.

– Første sæson handlede meget om selve fiskeriet, og jeg fik prøvet at fange næste alle de fisk, der findes i de danske farvande. Denne gang skal det handle lige så meget om alle de ting, der knytter sig til lystfiskeriet. Vi skal for eksempel ud at samle østers og blåmuslinger, og vi skal sanke tang, men jeg glæder mig også til, vi skal fiske knuder, for det var en af de arter, jeg ikke fik fanget i første sæson, fortæller Theodor.

I de seneste udsendelser har Theodor Langston været ude at se på vandløbsrestaurering med Morten Ringive på Als, på havørred sight-fishing med Bjarke Dehli på Djursland og på svampe- og aborretur i Midtjylland sammen med naturvejleder Jan Kjærgaard.

På kysttur med Kaare
Planen er at lave 50 programmer frem mod sommeren 2024, og den 11. november er det Danmarks Sportsfiskerforbunds biolog Kaare Manniche Ebert, der er med som gæst.

– Kaare tager mig med ud på kysten, hvor vi skal se, om vi kan fange en blank overspringer, men vi skal også snakke om den økologiske tilstand i vores kystvande – ikke mindst set i lyset af det iltsvind, der har været i år, fortæller Theodor Langston.