Det kan du opleve i august 2023

Owen Karup Det kræver som regel en stor havørred for at vinde Karup Å-konkurrencen. Gerne én som denne på 9,2 kg fanget af Owen Alexander Nemitz i juni 2023.

August er højsæson for fiskekonkurrencer i åerne, men du har også chancen for at blive Danmarksmester i makrelfiskeri eller lære at fange en fjæsing. Se her, hvad du kan opleve i august 2023.

Der er nu trukket godt med havørreder op i åerne, og det sætter sit præg på aktiviteterne i august, hvor du kan deltage i fiskekonkurrencer ved Karup Å, Vejle Å, Elling Å og Rye Å.

August er også en topmåned, når det gælder makrelfiskeri, og midt på måneden er Odden Havn centrum for den årlige Makrelfestival, hvor du har chancen for at blive den nye Danmarksmester i makrelfiskeri.

Her får du et overblik over månedens begivenheder.

Fjæsingfest den 5. august 2023
Lørdag den 5. august inviterer Gribskov Kommune til en lille Fjæsingfest på stranden og vestmolen ved Gilleleje Havn kl. 13-16. Her kan du låne fiskegrej og få hjælp til at fange en fjæsing uden at stikke dig på fisken. 

På molen står Gordon P. Henriksen kendt fra YouTube-serien FISKEguiden klar til at tilberede friskfangede fjæsinger på grill, så alle kan smage en "Fjæsing-dog".

Nordsjællands Livreddertjeneste er også med til festen og fortæller om fjæsingen, hvordan man undgår at blive stukket, når man bader – og hvad man skal gøre, hvis uheldet er ude. 

Se fjæsingafsnittet af FISKEguiden med Gordon P. Henriksen her.

Fjæsing 07
"Fjæsing-dog" består af grillet fjæsingfilet pakket i parmaskinke i et brioche-brød med grillet kålslaw og hjemmerørt tatarsauce. Foto: Niels Vestergaard/FISKEguiden.

Karup Å-konkurrencen den 11.-13. august 2023
Du har næsten alt fiskevand fra udspring til udløb til din rådighed i Karup Å, hvis du deltager i fiskekonkurrencen. Det koster 350 kr. at deltage, og overskuddet går ubeskåret til vandplejearbejdet i Karup Å-systemet.

Læs mere om konkurrencen her.

Makrelfestvalen på Sjællands Odde den 18.-20. august 2023
Odden Havn på Sjællands Odde er base for den årlige Makrelfestival arrangeret af Odsherred Sportsfiskerforening. Her kan du både deltage fra småbåd, turbåd og direkte fra kysten. Der er store præmier på spil, og fanger du den største makrel, kan du smykke dig med titlen som Danmarksmester.

Læs mere om konkurrencen her.

Vejle Å-konkurrencen den 18.-20. august 2023
Vejle Sportsfiskerforening inviterer til fiskekonkurrence ved Vejle Å fra fredag kl. 18 til søndag kl. 10.

Er du ikke medlem af foreningen, kan du i forbindelse med konkurrencen erhverve dig medlemskab for resten af 2023 til en fordelagtig pris.

Læs mere om konkurrencen her.

Elling Å Cup den 25.-27. august 2023
Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn står bag den årlige Elling Å Cup, der afvikles fra fredag kl. 16 til søndag kl. 11. Ved konkurrencen må der ikke kun fiskes i foreningens fiskevand ved Elling Å, men også hvor foreningen har fiskevand ved Bangsbo Å, Skærum Å, Åsted Å, Knasborg Å samt i Vandværkssøen.

Læs mere om konkurrencen her.

Rye Å-konkurrencen den 26.-27. august 2023
Brønderslev Lystfiskeriforening og Sportsfiskersammenslutningen Nedre Rye Å inviterer til fiskekonkurrence ved Rye Å fra lørdag kl. 15 til søndag kl. 15. Deltagerprisen er kun 50 kr., og der er præmier til de største havørreder/laks, gedder, aborrer, brasen og skaller.

Læs mere om konkurrencen her.