Små hænder greb fiskestangen på Lystfiskeriets Dag

P1315812 Web Foto: Lystfiskerforeningen af 1926.

Masser af børn fik en fiskeoplevelse på Lystfiskeriets Dag, hvor danske lystfiskerforeninger tager godt imod små og store begynderfiskere.

I høj sol og sommerstemning ankom børn og voksne til fiskevandet lørdag den 13. maj for at deltage i den årlige begivenhed Lystfiskeriets Dag. Rundt omkring i landet havde lystfiskerforeninger og andre fiskeaktører arrangeret spændende aktiviteter for hele familien.

Formålet med Lystfiskeriets Dag er at vise danskerne, hvad lystfiskerlivet byder på. Her fortæller nogle af arrangørerne, hvordan det gik.

Kystfiskeri i Aabenraa
Sportsfiskerforeningen Aabenraa havde i anledning af Lystfiskeriets Dag inviteret til kystfiskeri efter hornfisk og havørred, krible/krable-aktiviteter for de yngste og kastetræning for de lidt mere erfarne lystfiskere.

– Vejret viste sig fra sin flotteste side, så flere havde taget familien med til en sjov og lærerig dag i Aabenraa. Vi undersøgte, hvad der gemte sig under vandoverfladen, rørte ved krabber, og så var glæden kæmpestor hos dem, som fik fanget deres første fisk, fortæller Kenn Larsen fra foreningen.

Foto3 Web Foto: Sportsfiskerforeningen Aabenraa.
Image0 Web Foto: Sportsfiskerforeningen Aabenraa.
Image4 Web Foto: Sportsfiskerforeningen Aabenraa.
D3C663A163724AB9BAC4366BF6D4032A (1) Foto: Sportsfiskerforeningen for Grenå og Omegn.

Fiskeri efter hornfisk i Grenå
Sportsfiskerforeningen for Grenå og Omegn havde arrangeret fiskeri efter hornfisk på stranden ved Fornæs Fyr. Foreningsformand Lars Pedersen fortæller:

– Vi havde en god dag i det flotte solskinsvejr. Vi var seks medlemmer, som fik guidet børn og ældre i gang med at fiske efter hornfisk. Desværre var fiskene ikke særlig bidevillige, og vi fangede kun 2. Der var desværre meget lavvandet, så det var svært at komme langt nok ud med agnen. Men de fisk, vi fangede, blev renset og tilberedt, så deltagerne kunne smage en hornfisk.

P1315963 Web Foto: Lystfiskerforeningen af 1926.

Fiskeri for hele familien ved Højkilde Fiskesø
Ved Højkilde Fiskesø var omkring 60 mennesker samlet til Lystfiskeriets Dag med Lystfiskerforeningen af 1926. Der var hygge, snobrød, pølser og friske fisk i søen.

Et stolt juniormedlem, Sebastian Bock, fangede sin første ørred på flue.

Det lykkedes den lokale Oliver Sletten at trække en fisk på land, der sikrede ham et af de tre juniormedlemskaber, som Lystfiskerforeningen af 1926 havde sat på højkant til fangerne af dagens flotteste fisk.

Foreningens formand, Nils Svalebøg, siger tak til alle, der deltog i dagen:

– Specielt tak til Verner, der stod for indvejning og præmiering, Jan, der havde gang i snobrødsbålet, Jesper, der hjalp børnene, Flemming, der vendte pølser, Jønne, der havde gang i Naturskolen og ikke mindst til medlem Bo Madsen, der stiller søen til rådighed for Lystfiskerforeningen af 1926.

P1315731 Web
P1315900 Web
IMG 1677 Web Foto: Holstebro og Omegns Fiskeriforening.

Fiskedag ved Storåen
Ved Storåen havde Holstebro og Omegns Fiskeriforening forberedt et børnevenligt arrangement med både å-fiskeri og krible/krable-aktiviteter. Formand i foreningen, Gunnar H. Pedersen, fortæller:

– Det flotte vejr havde lokket mange hjemmefra, så vi har vist haft besøgsrekord denne gang. Der blev fisket i Storå efter aborre og skalle, og de første var der mest held med. Nogle var tæt på og lige ved at fange gedder, men det blev ved tilbuddet.

– De mindste havde mulighed for sammen med forældrene at låne udstyr til krible-krable-undersøgelser og var som vanligt meget duperede over det, de så. Vores instruktører havde travlt men ikke mere end, at der blev tid til at vejlede og tale om både forening og forbund. Det kastede også nye medlemmer af sig. Kort sagt: En super dag, hvor mange af deltagerne glædeligvis også havde rosende ord til os.

Se dækningen af arrangementet på TVMidtvest her

IMG 1675 Web Foto: Holstebro og Omegns Fiskeriforening.
IMG 1687 Web Foto: Holstebro og Omegns Fiskeriforening.
IMG 1681 Web Foto: Holstebro og Omegns Fiskeriforening.
IMG 1954 Web Foto: Sønderjysk Sportsfiskerforening.

Fiskeri i Dyringkær put and take
I Haderslev var der gratis fiskeri i Dyringkær put and tak med Sønderjysk Sportsfiskerforening. Foreningens formand, Preben Nielsen, fortæller:

– Vi havde en rigtig god dag på Lystfiskeriets Dag. Rigtig mange, ca. 110 personer, havde skrevet deres navn på vores liste, da arrangementet sluttede kl. 13.00. Det fine vejr gjorde, at de mange deltagere havde en god dag med fine fangster og gode oplevelser.

– Der var hjemmebag, kaffe og saftevand som afslutning til dem der havde lyst til det. Mange tilkendegav, at de havde haft nogle dejlige timer ved søen, og at det var et super arrangement, som Danmarks Sportsfiskerforbund og Sønderjysk Sportsfiskerforening havde sat i søen.

20230513 104128 Web Foto: Horsens og Omegns Sportsfiskerforening.

Fiskeri i Bygholm Sø
Horsens og Omegns Sportsfiskerforening
havde arrangeret Lystfiskeriets Dag i samarbejde med Bygholm Lystfisker- og Bådejerforening ved den bynære Bygholm Sø.

I strålende solskin stod fire voksne fra de to foreninger kl. 10 klar med grejtraileren fra Horsens og Omegns Fiskeskole til at tage imod børn og unge, som ville prøve at fiske.

En del forældre med børn var der allerede fra start, og dagen igennem servicerede de frivillige en hel del med udlån af grej, gode råd eller inviterede dem på fisketur fra én af de to både, som Bygholm Lystfisker- og Bådejerforening havde sat i vandet.

Cirka 40 børn, unge og familier havde stor glæde af at låne grej og prøve at fiske, en del stod også til søs. Mange havde lyst til at høre om Horsens og Omegns Sportsfiskerforenings Fiskeskole, som mødes hver anden mandag.
Alt i alt en dejlig dag ved Bygholm Sø og et smukt og godt sted at holde Lystfiskeriets Dag.

Der blev fanget en enkelt gedde, men på denne varme dag svigtede de ellers sikre aborresteder.

20230513 132057 Web Foto: Odense Sportsfisker Klub.

Put and take-fiskeri med Odense Sportsfisker Klub
Hyggen var i højsædet, da Odense Sportsfisker Klub holdt Lystfiskeriets Dag i foreningens egne put and take søer.

– Der blev fanget ørreder, gedde, og aborre. Og med en pølse og vand som afslutning blev det en god dag, fortæller foreningens formand, Allan Birk.

Det blev på flere måder en god fisketur, da dagen også resulterede i nogle nye medlemskaber i Odense Sportsfisker Klub.

Se indslaget fra TV2Fyn, der havde interviewet 16-årige Asbjørn fra klubben i anledning af Lystfiskeriets Dag.

DSC 0008 Kopi
På Bornholm blev der fisket i Sportdres Ørredsø i anledning af Lystfiskeriets Dag. Foto: Bornholms Sportsfiskerforening.
DSC 0012 Kopi