Nu slutter halvårsfredningerne på kysten

IMG 0376(1) Som kystfisker får du flere valgmuligheder fra 16. marts, når du skal vælge dagens fiskeplads.

Ved udløbet af mange mindre vandløb gælder et halvårligt fredningsbælte ude ved kysten. Fredningen starter den 16. september og gælder til og med den 15. marts, så fra den 16. marts kan du igen fiske på en lang række pladser.

Rundt i hele landet er der fredningsbælter, hvor vandløb har deres udløb i hav og fjorde. For de største vandløbs vedkommende er der tale om fredningsbælter, hvor fiskeri er forbudt hele året, mens der for mange mindre vandløb er tale om halvårlige fredninger, der gælder fra 16. september til 15. marts, begge dage inklusive.

De fleste fredningsbælter er udformet som en halvcirkel, hvor fiskeri er forbudt i en afstand på 500 meter fra vandløbets udløb i havet. Men der er undtagelser, hvor fredningsbæltet har en anden udformning og ofte også en større udstrækning.

Fredningsbælterne er til for at beskytte havørrederne, når de trækker til og fra vandløbene.

Med en mobiltelefon og en af de to apps Fangstjournalen eller FishingInDenmark, kan du få klar besked om eventuelle fredningsbælter i din nærhed, når du står klar til at tage de første kast på en tur til kysten. 

Bemærk at fredningerne er markeret med forskellige farver i de to apps, så du kan se forskel på helårsfredninger, halvårsfredninger og fredninger med helt særlige regler.

Du kan desuden finde links til den bekendtgørelse, der er gældende for området, så du kan sætte dig ind i reglerne. Det kan for eksempel dreje sig om særlige regler for redskabsfiskeri eller trollingfiskeri.

Knæk og bræk.