Forårsudgaven af Sportsfiskeren lander snart

Sportsfiskeren 1 2023

Årets første udgave af Sportsfiskeren er på trapperne og lander i postkasser og butikker fra mandag den 27. februar, men medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. I Sportsfiskeren 1 får du blandt andet læse om 10 hotte kystpladser på Langeland, tips til forårsfiskeriets efter laks og historien bag den populære kystflue Høtyven samt et par nyttige fisketips til kysten. God læselyst.

Udgivelsesoversigt 2023
Sportsfiskeren 1: 27. februar
Sportsfiskeren 2: 8. maj
Sportsfiskeren 3: 4. september
Sportsfiskeren 4: 20. november

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?
Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, eller hvis det er blevet beskadiget undervejs, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk.

Du kan også selv anmelde, hvis dit medlemsblad er beskadiget eller ikke er fremkommet på www.sportsfiskeren.dk/min-side. 

Sportsfiskeren 1 er på vej til din postkasse, og det kan også findes i kiosker og butikker landet over.

Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets forårsudgave af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu samt finde tidligere numre af magasinet. 

DJI 0810

10 hotte kystpladser på Langeland
Langeland har i en lang årrække været kendt for sine flotte havørredfangster, og med 152 km kystlinje findes der mange spændende pladser øen rundt. Morten Have Hansen giver dig sit bedste bud på 10 hotte kystpladser på Langeland.

DSC0076

10 tips til dropshot
Flere og flere får øjnene op for det spændende dropshot-fiskeri. Denne simple metode kræver ikke avanceret udstyr og er både underholdende og effektiv. I dette nummer får du en stribe praktiske tips til sæsonens festlige jig-fiskeri.

8T8A8145

Turbådseventyr fra den jyske vestkyst
Drømmer du om store fisk, kammeratlig hygge eller et sted at give familien en succesoplevelse? Så er turbådsfiskeriet i Nordsøen og Skagerrak et rigtigt godt bud. I dette nummer giver Mathias Rosenmejer Ibsen dig en introduktion til turbådsfiskeriet samt et bud på fem turbåde, der er garant for gode fiskeoplevelser.

SSK6690

De slog en krog i hinanden
Ingelise Frier og Jens-Ole Frier var teenagere, da de mødte hinanden på Danmarks Sportsfiskerforbunds juniorlederkursus. Lige siden har de fået ægteskab, arbejde og fritid til at smelte sammen om lystfiskeriet. Læs portrættet af dem og deres fælles lystfiskerliv i det nye nummer af Sportsfiskeren.

Troels Foto Af Mathias Ibsen 03

Høtyven stjæler opmærksomheden
Sjældent har et fluemønster bredt sig så hurtigt, som det er tilfældet med århusianske Troels Holstein Kaas kystflue Høtyven. Du får ophavsmandens historie om tilblivelsen samt et par uvurderlige fisketips. Høtyven er lige så effektiv, som den er nem at binde.

2A789624 B817 4AF4 9B52 23A31C3473A8 2

Trollingfisker for en dag
Man behøver hverken en kæmpe trollingbåd eller årevis af erfaring for at fange en trolling-laks. Man kan faktisk bare hyre en skipper for en dag, og så er man godt på vej til at fange sin første trollinglaks. Gordon P. Henriksen har taget fat i sin trofaste bornholmer-skipper Per Sjøstrøm, og her fortæller de om mulighederne for dig, der går med laksedrømme.

DSCF0749

Guide til ulovlige fiskeredskaber
Som lystfisker er det normalt at støde på ruser og garn langs kysterne, og her kan der ofte opstå tvivl om, hvorvidt de står lovligt eller ulovligt. Så hvordan genkender man de ulovlige redskaber, og hvad gør man, når man opdager et? Sportsfiskeren har talt med overfiskerikontrollør Lasse Elmgren for at få svarene.

DSC 4489

Indblik: Tema om Østersøen
Østersøens bestande af torsk er langt fra tidligere tiders, og flere laksestammer er hårdt pressede. Det begrænser mulighederne for at dyrke lystfiskeri efter de to arter. Sportsfiskeren Indblik zoomer ind på de to arter og giver et bud på, hvordan udviklingen kan vendes, så fiskeriet igen kan blomstre.