Gode tilbud til unge der brænder for at fiske

220922 FKK Ung Klubaften 7 I Fiskeklub København fisker de unge tit ved havnen. Foto: Marie Brandt.

Er du ung, og brænder du for at lære mere om, hvordan du bliver en dygtig lystfisker, så har mange af forbundets foreninger juniorafdelinger, der står klar til at tage godt imod dig. Her kan du få et indblik i mulighederne i seks foreninger, som har masser af aktiviteter på programmet, men tjek også foreningsoversigten og se, hvad der sker i dit lokalområde.

Mange foreninger under Danmarks Sportsfiskerforbund har aktive juniorafdelinger, hvor unge under 18 år kan lære at fiske. Her er det som regel ugentlige junioraftener i klublokalerne og et turprogram, så du kan komme med ud og fange nogle fisk. Det hele sker med god hjælp og vejledning fra foreningens juniorledere, og prisen for at være med er som regel meget lav. Ja, nogle steder er det helt gratis.

Her i foreningsoversigten kan du klikke dig frem til de enkelte foreninger og se, om de har en juniorafdeling. Her finder du også kontaktoplysninger, så du kan ringe og høre mere om mulighederne for at gå til lystfiskeri.

Vi har her fundet seks foreninger, som laver et aktivt juniorarbejde. Her kan du få et indtryk af, hvad det er foreningerne kan tilbyde. Måske kan du bruge netop en af de seks foreninger, og ellers kan du gå på jagt i foreningsoversigten.

Tag på Trout Camp – et weekendkursus for unge

På det årlige ungdomskursus Trout Camp lærer du en masse om lystfiskeri, og du får nye kammerater og oplevelser, du aldrig vil glemme!

 

Trout Camp afholdes hvert forår på Thurøbund Spejdercenter på Sydfyn, hvor et hold af dygtige og engagerede instruktører fra Danmarks Sportsfiskerforbund tilrettelægger hele weekenden og sørger for, at de unge får fede fiskeoplevelser, møder gode kammerater og lærer en masse om kystfiskeri efter havørred.

 

Foruden masser af fiskeri under kyndig vejledning, byder Trout Camp på konkurrencer, undervisning og foredrag, fællesspisning, grejnørderi og andre fælles aktiviteter.

 

Læs alt om Trout Camp her.

 

Trout Camp

Holstebro og Omegns Fiskeriforening
Gratis medlemskab til og med 17 år.
Forening med eget klubhus, hvor der er faste junioraftener om onsdagen. Kontaktoplysninger finder du her

Odense Sportsfisker Klub 
Juniormedlemskab koster 200 kr. om året. Gælder for unge op til 18 år.
Om torsdagen i ulige uger er der junioraften i klubhuset. Et varieret turprogram. Læs mere her

Fiskeklub København
Juniormedlemskab koster 300 kr. om året. Gælder for unge mellem 12 og 18 år.
Ugentlige klubaftener målrettet ungdomsmedlemmerne og med jævne mellemrum en længere tur for unge i weekenden. Derudover har unge medlemmer mulighed for at deltage i klubbens øvrige aktiviteter. Læs mere her

Roskilde og Omegns Lystfiskerklub
Juniormedlemskab koster 210 kr. om året. Gælder for unge op til 18 år.
Aftener for juniorer i klubbens eget klubhus. Ture kun for juniorer, men også fællesture med seniorerne, som gerne lærer videre. Læs mere her. 

Lystfiskerforeningen AROS
Juniormedlemskab koster 175 kr. om året. Gælder for unge op til 18 år.
Klubaftener for juniorer hver tirsdag i vinterhalvåret. Grejfremstilling og fællesture. Læs mere her

Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening
Juniormedlemskab koster 300 kr. om året. Gælder for unge op til 18 år.
Foreningen har en juniorklub, der samles hver torsdag aften i klubhuset i vinterhalvåret. Juniorture i weekenderne. Læs mere her.

Derfor skal du blive juniormedlem
Mike Birch er juniorleder i Odense Sportsfisker Klub, og han er ikke i tvivl om, hvorfor unge lystfiskere har glæde af at være med i en juniorafdeling.

– Du kommer til at opleve en masse supergodt samvær med andre, der har samme interesse. Kammeratskabet er i top, og du får nogle fede fiskeoplevelser. Du lærer også en masse om at fiske og lave fiskegrej, men allerhelst vil vi have dig med ud at fiske, for det er helt sikkert det sjoveste, fastslår Mike.

IMG 2303
Juniorfisker Asbjørn Skovmand Rasmussen fra Odense Sportsfisker Klub fangede i april 2022 en laks på 97 cm og 10 kg ved laksepremieren i Varde Å.

En af Odense Sportsfisker Klubs unge medlemmer er 15-årige Asbjørn Skovmand Rasmussen. Han har været en del af foreningens juniorafdeling i et par år og fungerer nu som juniorleder. Han fremhæver større viden og nye fiskekammerater som det vigtigste, man får ud at være med i en juniorafdeling.

– Det er fedt at lære, hvordan du kan blive bedre til at fange fx havørred, og hvor og hvornår det er godt at fiske havørred, siger Asbjørn og fortsætter:

– Det er jo en lidt speciel hobby at være lystfisker, og derfor er det rart, at man i juniorafdelingen kan møde andre unge med samme hobby. Jeg har fået flere nye venner i foreningen, som jeg fisker med. Hvis jeg ikke havde dem, havde jeg ikke fisket lige så meget, som jeg gør nu.

Asbjørn cykler gerne 10-20 km fra sit hjem for at komme til et område med gode chancer for at fange fisk, og da Sportsfiskeren.dk taler med ham en tidlig fredag aften, går han og fisker i skumringen med en kammerat ved Odense Å.

– Jeg vil hellere være herude i naturen end derhjemme på sådan en fredag aften. Lige nu er der sindssygt mange havørreder oppe i åen, så vi fanger næsten en fisk på hver tur, siger han.