Junior fangede fantastisk havørred på hornfisketur

Osk1 Rasmus Hviid fik sig både en vild oplevelse og en perfekt havørred, da han var på hornfisketur med juniorafdelingen i OSK.

Da juniorerne fra Odense Sportsfiskerklub torsdag aften var på hornfisketur ved Odense Fjord, fik de sig en overraskelse. En stor ørred huggede nemlig på Rasmus Hviids blink, og efter en sej fight med vilde råb og skrig fra drengene lykkedes det dem at få den i nettet.

Juniorafdelingen i Odense Sportsfiskerklub (OSK) har klubaften om torsdagen, og torsdag den 5. maj var klublokalerne skiftet ud med Odense Fjord, for nu skulle der fiskes hornfisk.

Juniorleder Mike Birch lå syg derhjemme, så det var hans makker Lasse Damsted, der ledte slagets gang, og kl. 16 var holdet på 14 drenge klar ude ved Stigø.

Valgte det lette grej
Blandt drengene var Rasmus Hviid, der fortæller, at han havde taget sin UL-stang med og fiskede med Stripperen i den flade udgave. Forventningen var jo at fange hornfisk, så der var ikke brug for kraftigt grej.

– Men da vi havde fisket lidt, fik jeg pludseligt noget stort på. Vi fiskede over lavt vand, og fisken huggede ude, hvor en af mine kammerater stod, fortæller Rasmus og fortsætter:

– Jeg kunne godt mærke, at det var en stor fisk, og vi råbte og skreg på et net, så jeg ikke skulle helt ind til land med den.

Fisken tog flere lange udløb, og det lykkedes endelig at få fat på et net.

Rasmus tabte mælet, mens de andre råbte og skreg
– Så så vi den i overfladen, og der blev bare råbt og skreget, men selv var jeg bare helt speechless. Det var bare en fed oplevelse, beretter Rasmus.

Det lykkedes endelig at få den i nettet, og nu så de, hvor stor den var. De fik båret den ind på land, og her blev den målt og vejet til 70 cm og 4,4 kg.

Ømme arme
– Og så skulle der bare tages billeder. Det føltes, som om det tog 15 timer, og jeg var helt øm i armene bagefter, fortæller Rasmus og afslutter:

– Det var også en hård tur tilbage, for jeg måtte bære den næsten en kilometer op til bilerne. Jeg har ganske vist en laksegalge, men det var jo bare en hornfisketur, så den lå hjemme.

Turen gav i øvrigt en havørred mere, samt et pænt antal hornfisk, og alle på holdet var glade og en oplevelse rigere, da turen sluttede.

Osk2
Det var et glad juniorhold, der afsluttede torsdagens tur til Odense Fjord