Sportsfiskeren 3 lander snart

Forside

Årets efterårsudgave af Sportsfiskeren er på trapperne og lander i postkasser og butikker fra tirsdag den 6. september, men medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. I Sportsfiskeren 3 kan du blandt andet læse om 10 hotte kystpladser på Ærø, tips til artsfiskeri på havet og eventyrligt norsk helleflynderfiskeri på fluestangen. God læselyst.

Udgivelsesoversigt 2022
Sportsfiskeren 3: 6. september 
Sportsfiskeren 4: 22. november

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?
Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk.

Sportsfiskeren 3 er på vej til din postkasse, og det kan også findes i kiosker og butikker landet over. Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets efterårsudgave af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu.

Havfiskeri

Helgardering på havet
September og oktober er højsæson for havfiskeri, når det gælder om at komme i kontakt med mange fiskearter. I den anledning tager Sportsfiskeren et kig i turbådsskipper Martin Huberts grejæske, hvorfra han præsenterer fire tackler, som et godt bud på en helgardering til havturene netop nu.

Fjæsing

Fjæsingen – bedst og farligst
Højsæsonen for fjæsing lakker mod enden. Nogle ånder lettet op og slipper gerne for havets hugorm. Kristian Ørsted Pedersen hylder derimod denne kulørte, talrige og giftige art. Du kan lige nå slutspurten og fange nogle af de fantastisk velsmagende fisk tæt på land.

Helleflybnder

Fluefiskeri efter havets dronning
Forsøget er gjort før, men med yderst nedslående resultater. At fiske helleflynder på flue er for halvskøre drømmere, og blandt dem er artiklens forfatter, Rasmus Ovesen, som har rejst til Nordnorge i håbet om at få nogle solide flade.

Aborre

Efterårsaborrens forandringer og hugperioder
Efterårets kortere og koldere dage ændrer dynamikken i vores fiskevande. Når vandtemperaturen daler, rører fiskene på sig og opsøger nye jagtmarker. Efterårsaborren er glubsk, og finder du dens tilholdssteder, kan fiskeriet blive det rene bonanza.

Spoonfly

Spoon Fly
På dage med grumset vand kommer fluefiskeren ofte til kort på kysten i forhold til spinnefiskeren. Svenske Peter Alexandersson har imidlertid kigget amerikanske redfish-fluefiskere over skulderen, og han har i årevis haft stor succes med små blink-lignende fluer på havørredkysterne.

Irena

Portræt af Irena Mathiasen
Som ganske ung fik Irena Mathiasen konstateret skizofreni. En sygdom der har præget hendes liv i en sådan grad, at hun i perioder mistede lysten til at leve. I Sportsfiskeren fortæller hun om, hvordan hun fiskede sig tilbage til et bedre liv, og hvorfor havørreden har en særlig plads i hendes hjerte.

Skæl

Skælsættende historier
Skælprøver og skælaflæsning er et vigtigt værktøj til at få større viden om en række fisks livscyklus og levevis. I dette nummer dykker fiskebiolog Kaare Manniche Ebert igen ned i fire fiskehistorier, og ved hjælp af skælaflæsninger løfter han sløret for fiskenes livshistorier.

Ærø

10 hotte kystpladser på Ærø
Ærø, der ligger i det sydfynske øhav, byder på et helt unikt kystfiskeri efter havørreder året rundt, og samtidig er fiskeresset på øen lille. I efterårsnummeret får du serveret ti af Ærøs hotteste kystpladser.