Bølgen Blå gav hospitalsbørn en fiskeoplevelse

Bøgen Blå 7 Mange frivillige stillede op for at give hospitalsbørnene en god oplevelse.

Bølgen Blå er et nyt initiativ, der er resultat af et samarbejde mellem Fishing For Life, Fyns Laksefisk og Odense Sportsfisker Klub. For nyligt gav det børnene på Odense Universitetshospitals børneafdeling muligheden for at få en fiskeoplevelse. Det var der mange, der benyttede sig af, og de kan nu glæde sig til næste begivenhed, hvor de inviteres med på fisketur til Odense Å.

Mange børn og forældre lagde vejen forbi, da Bølgen Blå stod klar med fiskeaktiviteter ved Odense Universitetshospital torsdag den 23. juni 2022.

Bølgen Blå er et nyt koncept, der er opstået i et frugtbart samarbejde mellem Fishing For Life, Fyns Laksefisk og Odense Sportsfisker Klub.

Første tiltag var et arrangement, der var målrettet de over 200 børn, der er tilknyttet Odense Universitetshospitals børneafdeling, nogle som indlagte og andre, som skulle til undersøgelse eller til behandling.

Fishing For Life
Fishing For Life er en velgørenhedsforening, som i samarbejde med foreninger indsamler penge til Kræftens Bekæmpelses kampagne Kræft er ikke for børn. Det sker ved fiskeevents i samarbejde mellem for eksempel en fiskesø eller sportsfiskerklub, samt Fishing For Life og Kræftens Bekæmpelse.

 

David Lind Nordby fra Fishing for Life modtog sidste år Ildsjæleprisen på 20.000 kr. fra GF-Fyn, og i år er Fishing For Life opstillet til Frivillig Galla 2022, hvor man skal kåre årets frivillige forening i Odense. Læs mere her.

Fiskearrangement i børnehøjde
Ved arrangementet blev der fanget krabber, rørt fisk og uddelt masser af fisketips og tricks til børn og voksne på H.C. Andersen Børne- og Ungehospital ved Odense Universitetshospital.

– Vejret var perfekt, så vi opstillede akvarier og baljer uden for indgangen til børnehospitalet. Krabberne lånte vi af Fjord & Bælt i Kerteminde. Arrangementet varede i to timer, hvor masser af nysgerrige børn og voksne kom hen og fik en god snak om fisk og fiskeri. Bølgen Blå var vores første fisketiltag af sin slags på børnehospitalet i Odense og blev en kæmpe succes takket være alle de frivillige fra Odense Sportsfisker Klub og Fyns Laksefisk. En kæmpe tak og skulderklap fra mig til dem, siger David Lind Nordby, der er primus motor i Fishing For Life.

291618581 429487368889241 8591798183897596976 N Mange børn og forældre lagde vejen forbi ved arrangementet.

Fisketur til Odense Å
Fishing For Life og Odense Sportsfisker Klub er klar med det næste tilbud til hospitalsbørnene. Det finder sted søndag den 21. august, hvor børnene og deres familier inviteres med på fisketur til Odense Å.

– Vi er stadig i planlægningsfasen, så jeg kan ikke sige så meget om arrangementet, andet end at vi glæder os til nogle hyggelige timer med fiskeri i børnehøjde, slutter David Lind Nordby.