DM i fluekast 2022

20220528 112936

Ude på heden ved Skjern Å blev der i forgangne weekend afholdt DM i fluekast. Det skete i forbindelse med Lystfiskerfestivalen ved Skarrild. Stemningen fra lystfiskerfestivalen med masser af dejligt grej, lystfiskerhistorier m.m. – og ikke mindst vinden – dannede rammen om et fantastisk og utrolig tæt Danmarksmesterskab.

Til DM i fluekast blev der dystet i enhånds- og tohåndsfluekast. Enhåndskonkurrencen består af tre discipliner – distancekast med en langklumpet WF5 flueline, distancekast med et 18 grams skydehoved og ikke mindst præcisionskast til syv forskellige mål. Alt foregår med en fluestang på max 9 fod.

Tohåndskonkurrencen består af to discipliner, distancekast med en spey helline med en max 15 fods stang og distancekast med et skydehoved på 30 gram og en max 13 fods stang.

20220528 160641

Leif ”Langkaster” stod distancen
I tohåndskonkurrencen tog Leif ”Langkaster” Christensen hurtigt føringen, da han med hellinen lavede to fantastiske kast på henholdsvis 47,3 og 45,3 meter. Og da han fulgte op med to kast med skydehoved på henholdsvis 41,8 og 39,4 meter, var der ingen tvivl om, hvem der skulle have pokalen med hjem. Det var mere tæt mellem de næste placeringer, hvor der kun var 1 points forskel fra 2. til 4. pladsen.

Junior gav baghjul i præcisionskast
Helt anderledes tæt var det i enhånds, hvor der kun var sølle 3 points forskel mellem de fire forreste efter distancedisciplinerne. Derfor var der lagt op til en spændende afslutning ved præcisionskastene. Og forholdene var bestemt ikke nemme. Ud over høje mælkebøtter rundt om kastemålene, så var der en drillende frisk vind fra skiftende retninger. Under de vanskelige forhold og med nerverne uden på tøjet gjorde alle deres bedste for at sikre sig pokalen. Men det var Simon Kjærsgaard med 10 point i præcision, der trak det længste strå, kun 0,25 point foran andenpladsen. Dermed sikrede Simon sig førstepladsen og æren af at have pokalen stående det næste år.

20220528 112855

Værd at bemærke var 16-årige Victor Overgaard Møller, der lavede højeste score ved præcisionskast med hele 13 point. Det var super flot kastet under de forhold. Victor leverede også flotte og stabile kast i distancedisciplinerne, så mon ikke vi skal holde øje med ham i de kommende år.

Til trods for et beskedent antal DM-deltagere, var der alligevel et par nye ansigter. Og det var dejligt. Dejligt var det også, at mange af festivalens gæster kiggede forbi DM i fluekast i løbet af dagen, stillede spørgsmål og fik en god snak.

Som altid var det en super hyggelig dag, og selvom der konkurreres med dyb alvor, så er der masser af snak, grin, kastetips og generel fluekaste-snak mellem deltagerne.

Til sidst skal der lyde en kæmpe stor tak til sponsorerne, der sørgede for præmier til deltagerne. Og en tak til Skjern Å Lysfiskerfestivalen i Skarrild for at lægge græs til arrangementet.

Resultater

Enhånds

  1. Simon Kjærsgaard - 78,55 point (Taylor Elemnt fluehjul og Monic flueline sponsoreret af NFD)
  2. Mads Birkholt - 78,3 point (Cheeky fluehjul og Cheeky flueline sponsoreret af NFD)
  3. Leif Christensen - 77,9 point (Cheeky fluehjul med bagline og line sponsoreret af NFD)

 

Tohånds

  1. Leif Christensen - 86,9 point (Guideline LPX Coastal fluestang sponsoreret af Guideline)
  2. Mads Birkholt - 82,6 point (Simms Freestone jakke sponsoreret af Flyfish Europe)
  3. Lasse Karlsson - 81,05 point (Patagonia waders work station sponsoreret af Brasholt og t-shirts sponsored af Outdoor I Centrum)

Der var også en præmie til Victor, som eneste junior. (Flueæske og t-shirt fra Outdoor i Centrum)

Alle deltagere fik desuden en kop og en Koozy fra Ahrex.

De samlede resultater fra lørdagens DM kan ses her

 

En særlig stor tak skal lyde til arrangementets sponsorer.

Vi håber at se jer igen næste år.

Samlede Sponsorer