Pladsguide: Her kan du fiske makrel på Vestkysten og i Vendsyssel

Frank2 Frank Næsager Sjøgreen fisker ofte makreller ved den jyske vestkyst, og han deler gerne ud af sine erfaringer.

De første makreller er allerede ankommet, og hen over sommeren vil de være jævnlige gæster langs de danske kyster. Det gælder ikke mindst langs den jyske vestkyst, så her får du en række pladser, hvor du kan forsøge at fange den stærke fighter, når den jager småfisk og kommer helt tæt på kysten.

Hen over sommeren huserer stimer af makreller langs den jyske vestkyst, hvor de jager småfisk. Det sker tit helt tæt på land, og det kan gå så vildt for sig, at småfiskene bliver presset helt op på land, når de forsøger at undvige.

Vi har talt med Frank Næsager Sjøgreen og fået ham til at udpege en række pladser, hvor du med held kan fiske efter makreller. Frank er administrator på Facebook-gruppen Makrel, Hornfisk og Sildefiskeri, hvor opslag fra de knap 10.000 medlemmer giver et godt billede af, hvor og hvornår der er makreller på spil. Frank er desuden selv en ivrig og alsidig fisker, så tjek her, hvor han anbefaler at fiske.

Hvide Sande
Fisk fra de to molearme, der strækker sig langt ud fra kysten. Men hold også godt øje med hjørnet mellem molen og stranden, hvor makrellerne ofte trækker ind.

Bemærk særregel for Hvide Sande: Husk at købe havnekort, før der fiskes i havn og fra moler. Kortet kan købes her eller i de lokale grejforretninger og giver også adgang til rensehus, is og rygeovn.

Tips til fiskeriet

Makrellerne trækker mod vindretningen. Når der har blæst østenvind nogle dage, kan du finde dem tæt på Vestkysten. Det omvendte gør sig gældende på Østkysten.

Hold øje med mågerne. De jager de småfisk, som makrellerne presser mod land og mod overfladen.

Fisk ikke kun yderst på molerne. Makrellerne presser småfiskene ind i hjørnet mellem strand og mole, og netop i hjørnet kan du så fange makrellerne.

 

Fisk tidlig morgen og sen aften.

 

Bifangster
Bliv ikke overrasket, hvis du får en havbars på krogen. De jager ofte samme steder som makrellerne. Du har også chancen for hornfisk, og specielt ved havnen i Skagen kan du være heldig at få andre spændende bifangster.

Skulle du blive overrasket med en havbars, så vær opmærksom på de aktuelle regler for hjemtagning havbars. Tjek reglerne hos Fiskeristyrelsen.

Hvornår er de der?
Følg gruppen Makrel, Hornfisk og Sildefiskeri på Facebook. Her kan du se aktuelle fangstmeldinger, så du ved, hvor og hvornår der er fanget makreller.

Thorsminde
Fisk fra havnemolerne. Især godt fra den nordlige mole.

Fra Faltring til Ferring
På strækningen fra Faltring Kirke og nordpå til Ferring Strand kan du fiske fra de cirka 20 høfder, der findes på strækningen.

Fra Langerhuse til Thyborøn
Du kan fiske fra de cirka 25 høfder, der er på strækningen. Spring dog over området ved Høfde 42, hvor Cheminovas giftdepot er gravet ned.

Agger Tange
Op nordpå langs Agger Tange finder du igen en række høfder, hvorfra du kan fiske ud over dybt vand.

Nørre Vorupør
Fisk fra den lange mole, der strækker sig ud ved Nørre Vorupør.

Hanstholm Havn
Fisk ind mod havnen fra molerne på sydsiden af havnen. Der er nogle gange spærret af, og så må du finde en anden fiskeplads.

Bulbjerg
Fisk direkte fra stranden i området lige under klinten og lidt sydover.

Frank Næsager Sjøgreen

Ivrig og alsidig lystfisker og fiskeguide.

 

Kendt fra Fangstgaranti, der er en række videoer produceret til TV MIDTVEST.

Du kan se dem her på YouTube.

 

Tjek også hans hjemmeside Frankfisker.dk og hans YouTube-kanal.

Løkken
Fisk fra den lange mole, der strækker sig ud ved Løkken.

Hirtshals
Fisk fra molerne – både inde i havnen og ud mod det åbne hav. Respekter, hvis der er opsat afspærringer, og find en anden plads.

 

Grenen
Du kan fiske direkte fra stranden på begge sider af grenen, hvor der er dybt vand tæt under land.

Havnen i Skagen
Fisk fra de pladser, der er lavet for lystfiskere. Se relateret artikel nedenfor for nærmere info.

Havnen i Frederikshavn
Fisk fra de pladser, der er lavet for lystfiskere. Se relateret artikel nedenfor for nærmere info.