Nu kan du fiske fra en af landets største havnemoler

DJI 0071 Nordre mole i Frederikshavn kan med sine 1,8 km blive et rent slaraffenland for lystfiskere. Foto: Port of Frederikshavn.

Mandag den 14. oktober 2019 blev der åbnet for adgang og fiskeri på nordre mole i Frederikshavn. Den 1,8 km lange mole er en af landets største, og det bliver et unikt tilbud til både lokale lystfiskere og turister.

I går, mandag d. 14. oktober, blev der åbnet op for adgang til den nye nordre mole i Frederikshavn, så lystfiskere nu har adgang til en molestrækning på hele 1,8 km.

Man kan ikke køre i bil helt ud til fiskestrækningen, men der er en parkeringsplads hvorfra man kan gå ud til molehovedet. Dele af den nye mole er endnu byggeplads, så det er ikke hele molen, der er åben for fiskeri, men der er åbent på den yderste del, som nok er den mest interessante set med lystfiskerbriller.

Fiskeområde Adgangsvejen til fiskeområdet er markeret med blåt på kortet.

Åben til efterårsferien
Jeppe Høgenhaug, der er Maritim chef hos Frederikshavn Havn, glæder sig over, at efterårsferien bliver startskuddet for fiskeri fra den nye mole:

– Vi har arbejdet hårdt for at kunne åbne for adgang til molen her til efterårsferien. Jeg er virkelig glad for, at det er lykkedes. Vi har knoklet imod uret for at nå i mål, og det er stadig et ufærdigt og helt nyt område, der gives adgang til, men det er jo en del af det spændende, udtaler Jeppe Høgenhaug.

Den maritime chef understreger, at en del af området stadig er byggeplads, og ting som toiletforhold og borde/bænke er endnu ikke etableret. Derfor håber havnen, at de besøgende udviser forståelse for og tager højde for forholdene, når de gæster området.

Tjek ordensreglerne
For at sikre en god oplevelse for alle, har havnen opsat ordensregler, som beskriver, hvad man må og ikke må på området.

– Der skal her lyde en kraftig opfordring til de besøgende om at respektere ordensreglerne og skiltningen på området. Vi ved, at rigtig mange har ventet længe på at få lov til at komme ud at fiske, og det er vigtigt for os at gøre opholdet på molen til en god oplevelse for alle, lyder det fra Jeppe Høgenhaug.

Du kan læse ordensreglerne her.