Fiskekonkurrencer: Fang de største hornfisk

Hornfisk Flere steder i landet kan du deltage i konkurrencer, hvor det gælder om at fange den største hornfisk. Foto: Henning Pedersen

I løbet af maj indtager hornfiskene de danske kyster, og har du lyst til at konkurrere om at fange de største af dem, har du fire muligheder i den kommende tid. Der afholdes nemlig tre konkurrencer på Vestsjælland og én ved Limfjorden. Se her, hvordan du kan deltage.

De første hornfisk har allerede meldt deres ankomst, og indenfor den næste måned kan de fanges næsten overalt i de indre danske farvande.

Flere foreninger har tradition for at lave hornfiskekonkurrencer, og i år kan du deltage tre steder med mulighed for at score en god præmie, hvis du fanger de største hornfisk.

På Vestsjælland lægger Høng Sportsfiskerforening ud den 8. maj, og i samme del af landet følger Fishing Zealand efter den 14. maj, hvor der er Hornfiskefestival i Kalundborg.

Den 22. maj går det løs ved Limfjorden med Morsø Lystfiskerforening som arrangør, inden  Gørlev Sportsfiskerforening slutter af den 6. juni. 

Jubilæumskonkurrence i Høng
Høng Sportsfiskerforening fejrer i år sit 70-års jubilæum, og det markeres blandt andet med en stor åben hornfiskekonkurrence, der finder sted søndag den 8. maj 2022.

Der må fiskes fra kl. 00.00, og sidste frist for indvejning er kl. 15.00. Det koster 75 kr. at deltage som senior. For juniorer fra 6 år til og med 16 år er det gratis at deltage. Betaling skal ske via MobilePay til 61555150 (Per Andersen) inden konkurrencen starter.

Der er præmier til de 15 største hornfisk i seniorrækken og de 5 største i juniorrækken.

Læs mere om konkurrencen her.

Hornfiskefestival i Kalundborg
Lørdag den 14. maj kan du komme til Hornfiskefestival i Kalundborg. Her præmieres de fem tungeste hornfisk i de tre kategorier: Børn under 12 år, unge under 18 år og voksne. Præmiesummen er over 20.000 kr.

Arrangementet foregår ved Havneparken i Kalundborg, men der må fiskes langs alle kyster i Kalundborg Kommune helt fra midnat. Konkurrencen slutter kl. 15, hvor alle fisk skal være indvejet.

Ved Havneparken står medlemmer af Høng, Gørlev og Kalundborg sportsfiskerforeninger klar til at hjælpe, og her kan du også låne grej.

Deltagelse koster 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn og juniorer under 18 år. Billetter kan købes under festivalen ved Havneparken eller online her.

Hornfiskefestivalen arrangeres af Fishing Zealand i samarbejde med de lokale sportsfiskerforeninger. Læs mere om Hornfiskefestivalen her.

Konkurrence ved Limfjorden
Søndag den 22. maj 2022 afholder Morsø Lystfiskerforening den traditionsrige åbne hornfiskekonkurrence ved Limfjorden, hvor alle kan deltage.

Pris for deltagelse er 75 kr., som før konkurrencen skal indbetales på MobilePay til 22701808, indsættes på konto 9133-1506955 eller betales ved tilmelding hos Morsø Låseservice/Morsø Fiskegrej, i Nykøbing Mors.

Der er indvejning kl. 15.00 ved Frøslev Gl. Skole, Elsøvej 240, Frøslev. Der er præmier til de tre største hornfisk – bemærk at vægt kommer før længde. Der skal fremvises gyldigt deltagerbevis og statens fisketegn ved indvejning.

Læs mere om konkurrencen her

Gørlev holder pinsekonkurrence
Anden pinsedag mandag den 6. juni afholder Gørlev Sportsfiskerforening hornfiskekonkurrence.
Programmet er endnu ikke klart. Følg med på foreningens hjemmeside for mere info.

FISKEguiden viser, hvordan du kan fange hornfisk
Tjek dette afsnit af FISKEguiden, der giver masser af gode råd og viser effektive metoder til fangst af hornfisk.