Ny fredningstid: Gedderne er fredet fra den 15. marts

P3280205 Fra i år starter geddefredningen allerede den 15. marts. Gedderne går nemlig tidligere på leg i takt med, at vandet er blevet varmere.

Sidste sommer kom der nye regler for fredning af gedder i ferskvand, og det betyder, at gedderne nu er fredet allerede fra den 15. marts og ikke som tidligere fra 1. april. Fredningen gælder fortsat frem til og med 30. april.

Fisker du gedder i ferskvand, skal du lægge grejet til side lidt tidligere i år. Den 1. juli 2021 trådte en ny bekendtgørelse om fiskeri i ferskvand nemlig i kraft. I den blev der fastsat en ny fredningstid for gedder i ferskvand, så fredningen nu begynder allerede fra den 15. marts. Som tidligere gælder den til og med 30. april.

Opbakning fra forbundet
I sit høringssvar til bekendtgørelsen bakkede Danmarks Sportsfiskerforbund op om den udvidede fredningstid, da vandtemperaturen i danske søer er steget med cirka 2 grader gennem de seneste årtier. Det har nemlig betydet, at gedderne trækker tidligere ind på det lave vand for at gyde.

Andre regler i saltvand
I saltvand – herunder brakvand – er reglerne anderledes. Her starter fredningen den 1. april og gælder til og med den 15. maj.

Du kan læse hele bekendtgørelsen med de nye regler her.