Børn Unge Hornfisk 9 (1)

Den 16. april 2022 danner Gillelejehallen og byens havn ramme om et stort event, hvor alt går i fisk. Dagen byder på masser af aktiviteter målrettet både nye og mere erfarne lystfiskere. Du kan blandt andet komme til loppemarked, grejauktion og fiskeminigolf. Tjek alle dagens aktiviteter her.

Gribskov Kommune er gået sammen med Fiskeringen og Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening om at lave en stort lystfisker-arrangement i Gilleleje lørdag den 16. april.

– Vi har set et kæmpeboom af lystfiskere under hele coronaperioden – ikke mindst her i Gribskov Kommune, fortæller Brian Lyck, der er byrådsmedlem og udvalgsformand i Gribskov Kommune.

– Folk har fået øjnene op for, hvad naturen og lystfiskeri kan, særligt her i Gribskov hvor vi netop har så meget skøn natur og fremragende fiskemuligheder at byde på, forklarer Brian, der selv har været ivrig lystfisker det meste af sit liv.

– Vi tror på, at et arrangement som dette både kan tiltrække erfarne lystfiskere såvel som nybegyndere, og her skaber vi rammerne for både at hygge med ligesindede samt mulighed for at lære noget nyt og gøre en god og bæredygtig handel, slutter Brian Lyck.

Dagens mange aktiviteter
Arrangementet finder sted ved Gillelejehallen og ved havnen. Det starter kl. 10.30 og fortsætter frem til kl. 16.00.

Her får du en oversigt over dagens aktiviteter.

Fiskegrejsloppemarked
I Gillelejehallen kan du komme til loppemarked, hvor du kan købe brugt fiskegrej. Du kan også selv leje et bord og sælge ud af dit grej. Det koster kun 100 kr. at deltage som sælger.

Grejauktion
Hallen danner også ramme om en grejauktion, hvor du dels kan byde på grejet eller selv sætte grej til salt mod et mindre hammerslagsgebyr.

Doner grej og hjælp Grusbanden
Du kan donere grej, som så bliver solgt ved auktionen eller ved en bod. Indtægterne herfra går så til Den sjællandske Grusbande.

Det er Fiskeringen, der står for loppemarked og grejauktion. Du kan læse nærmere om, hvordan du deltager her.

Mød Fiskeringen og Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening
Ved stande i hallen og på havnen kan du møde repræsentanter fra sammenslutningen Fiskeringen og fra lokalforeningen Helsinge og Omegns Sportsfiskerforening, der gerne fortæller om deres aktiviteter. Hos sidstnævnte kan du også prøve at binde din første flue.

Bliv Danmarksmester i Fiskeminigolf
Nede ved stranden får du chancen for at blive den første officielle Danmarksmester i Fiskeminigolf. Frederiks Laks Lorentzen og Gordon P. Henriksen har udviklet konceptet og står klar til at lede slaget. Det gælder om at bruge færrest mulige kast ved hvert hul og der konkurreres både i en spinne- og fluekategori.

Førstepræmien i både flue- og spinkategorien er et weekendophold i Kongernes Feriepark, og der er desuden mange fine grejpræmier.

Fiskespecialiteter og bålkaffe
Ved havnen og stranden finder du boder med fiskespecialiteter, og bornholmeren Bjarke Borup sidder ved et bål og demonstrerer, hvordan man laver den bedste bålkaffe.

Fiskeekspressen og surfcasterne
Fiskeringen har taget deres grejtrailer fra Fiskeekspressen med, og der står dygtige instruktører klar til du kan prøve kræfter med fiskeri i vaders eller fra havnemolen efter fladfisk og havørred.

Dansk Surfcasting Klub står på kysten og fisker, og deres repræsentanter fremviser det helt særlige udstyr og teknikker, der gør, at du kan kaste op til 200 meter ud i havet.