Skjern Å Lystfiskerfestival er på banen igen

Skjernaa Under festivalen har du mulighed for at prøve fiskeriet på en strækning af Skjern Å tæt på festivalpladsen i Skarrild.

Efter corona-aflysning i 2020 er Skjern Å Lystfiskerfestival klar til at gennemføre arrangementet igen i 2022. Den 28.-29. maj 2022 går det løs på festivalpladsen ved Skarrild, hvor fluekastere, fluebindere, kunstnere, knivmagere, grossister, grejhandlere og masser af lystfiskere samles ud fra en fælles passion for lystfiskeri.

Ligesom mange andre arrangementer måtte Skjern Å Lystfiskerfestival aflyse begivenheden i 2020. Festivalen afholdes hvert andet år, og nu er den igen programsat til den 28.-29. maj 2022.

Hovedarrangør bag festivalen er Lystfiskerforeningen af 1926, der med opbakning fra en række samarbejdspartnere samler en lang række aktører inden for lystfiskeri. Festivalen afholdes på en plads lige ned til Skjern Å ved Skarrild, og der er naturligvis særlig fokus på laksefiskeriet i Skjern Å.

Bred vifte af aktiviteter
Nils Mogensen Svalebøg, der er formand for Lystfiskerforeningen af 1926, fortæller, at arrangørerne forsøger at samle en bred vifte af aktiviteter, der knytter sig til lystfiskeri.

– Vi håber, at mange dygtige aktører inden for lystfiskeriet vil møde op og vise deres evner og produkter, og ellers ser vi frem til et arrangement med masser af hygge og socialt samvær omkring vores fælles passion, siger Nils Mogensen Svalebøg.

Bliv aktør
Hvis du ønsker at deltage som aktør på festivalen, er det nu, du skal gribe chancen. Det kan være som kasteinstruktør, fluebinder, foredragsholder, udstiller, grejsælger, kunsthåndværker og meget andet, der relaterer til lystfiskeri.

Vil du gerne være aktør på festivalen, eller har du ideer til aktiviteter, kan du kontakte Nils Mogensen Svalebøg eller Michael Pedersen.

DSCF1753 Den dygtige fluekaster Henrik Mortensen kommer igen til Skarrild og viser sine færdigheder.

Flere programpunkter på plads
Arrangørerne har allerede en række aktiviteter klar på programmet.

Der bliver således kastedemoer med Henrik Mortensen, Lasse Karlsson og Silja Longhurst, mens Salmologic, Henrik Brodersen og René Gerken vil stå klar til at udstille grej.

Lasse Østergaard Jensen og Thomas Weiergang udstiller deres tegninger og akvareller, og blandt andet Danmarks Center for Vildlaks vil fortælle om miljøet ved Skjern Å.

Lystfiskerforeningen af 1926 vil sammen med en række lokale foreninger være at finde på festivalen, og det samme gælder naturligvis Danmarks Sportsfiskerforbund.

Du kan finde langt mere information om Skjern Å Lystfiskerfestival her.