Fiskeakademiet - ugen der gik i fisk

Fiskeakademiet Fællesbillede

I efterårsferien løb det årlige Fiskeakademiet ad stablen. Det var en fantastisk uge i fiskeriets navn, hvor 50 juniorer flankeret af 20 frivillige instruktører var samlet på Aalestrup Naturefterskole for at lære om fisk, fiskeri, naturpleje og – frem for alt – få gode kammerater og fede fiskeoplevelser.

Danmarks Sportsfiskerforbund har i en årrække uddannet unge lystfiskere på det, der tidligere hed Juniorlederkurset. Kurset har nu ændret navn til Fiskeakademiet og indbyder unge fisketosser til en uges ophold under kyndig vejledning af dygtige og erfarne instruktører.

Fiskeakademiet Produktion Blinkstøbning og fluebinding var en del af deltagernes produktioner

Det ugelange kursus har til formål dels at give de unge deltagere en række værktøjer, således at de kan virke i en forening, men også at give dem praktiske færdigheder og viden om fiskeri, fisk og natur.

Hygge, praktik og samvær
Fiskeakademiet er ikke kun uddannelse. Det er også et ophold, hvor der lægges stor vægt på, at de unge deltagere nyder godt socialt samvær. Derfor bestod årets program af både praktiske workshops, konkurrencer, foredrag og oplæg – og selvfølgelig fisketure, hvor deltagerne løbende fik instruktion i fiskemetoder og -strategier.

Gennemgående var et fokus på, at deltagerne kunne omsætte den viden de fik undervejs til noget praktisk. Tirsdagens kysttur blev eksempelvis brugt til at optage video og tage fotos, som der  blev holdt oplæg om aftenen forinden.

Fiskeakademiet Fangster (1) På Fiskeakademiet blev der fanget både store og små fisk

Deltagerne havde mulighed for at afprøve de blink, de selv havde støbt og de fluer, de selv havde bundet. Der blev både fisket mede, flue og spin på turene, og det lykkedes flere af deltagerne at fange såvel store som små fisk.

Torsdag var kursets sidste dag med aktiviteter, og efter dagens fisketur var der arrangeret kammeratskabsaften med masser af bål, sodavand, snacks og helstegt pattegris. Aftenen blev krydret med et inspirerende oplæg af Daniel D. Holm og Stefan Skovbo.

Fiskeakademiet Raising Flag Deltagerne fanger fisk - Iwo Jima style

Dette oplæg omhandlede foto, video og sociale medier. Flere og flere fiskefællesskaber går nemlig gennem sociale medier, og derfor giver det god mening at rådgive de unge om, hvordan og hvad man deler på de sociale medier, hvor man netop har muligheden for at dele viden om mindstemål, fredninger, naturpleje og meget andet på en stor platform.

Fiskeakademiet fremad
I det kommende år vil Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktører afholde Fiskeakademiet igen. Vi håber, at dette års deltagere vil være med igen og ser gerne, at de tager deres venner med, så vi kan være endnu flere om at dele gode oplevelser og læring.

Fiskeakademiet Tunge Samlet Der blev fugtet knuder, spist agn og luftet tunger