Makrelfestival for alle d. 20.-22. august

Seminmakrel2 Fanger du festivalens største makrel, kan du kalde dig Danmarksmester.

Alle lystfiskere, lystfiskerinder og lystfiskerbørn er inviterede, når der afholdes Makrelfestival den 20.-22. august 2021 ved Odden Havn. Der må denne gang både fiskes fra egen båd, fra turbåde og fra kyster i hele Odsherred Kommune.

Drømmer du om at kunne kalde dig Danmarksmester i makrelfiskeri 2021, så skal du tilmelde dig Makrelfestivalen, som arrangeres af Odsherred Sportsfiskerforening.

Udgangspunktet er Odden Havn på Sjællands Odde, hvor auktionshallen danner ramme om indvejning, fællesspisning og præmieoverrækkelse.

3Eminmakrel2 Alle kan være med, når der fiskes makrel.

Fra båd og fra land
Der er flere muligheder for at deltage i konkurrencen. Du kan deltage i egen båd som team eller individuelt, du kan booke plads på to turbåde, eller du kan fiske langs kysterne i hele Odsherred Kommune.

Flere kategorier
Konkurrencen afvikles i disse kategorier:

Danmarksmester: Danmarksmester 2021 i Makrelfiskeri er den deltager, som har fanget den største makrel under konkurrencen. Vinderen modtager præmie og bevis for DM 2021. Vinderen af DM 2021 kan ikke samtidig modtage præmie for Individuel Senior eller Individuel Junior, men kan modtage præmie som teamdeltager.

Individuel deltager, senior: Der uddeles 1., 2. og 3. præmie.

Individuel deltager Junior (3-15 år): Der uddeles 1., 2. og 3. præmie

Team (2-4 deltagere pr. team): Der uddeles 1., 2. og 3. præmie.

Lodtrækningspræmier: Efter præmieuddelingen i de beskrevne klasser, foretages der lodtrækning blandt alle deltagere om en 1., 2. og 3. præmie.

Den samlede præmiesum er på 60.000 kr. og præmielisten bliver offentliggjort på Makrelfestivalens hjemmeside.

Sjove aktiviteter
Fanger du ikke en makrel, der kan gøre sig gældende i konkurrencen, har du chancen for at vinde en præmie i de alternative discipliner Dåsemakrelkast og Krabbekonkurrence.

Konkurrenceregler
For at kunne deltage i DM i Makrelfiskeri 2021 skal du have et gyldigt deltagerbevis samt fisketegn. Du kan vælge at bruge levende agn, kunstig agn, spinnefiskeri, dørgefiskeri eller fluefiskeri – og det er tilladt at forfodre. Alle makreller i konkurrencen skal være fanget på stang og hjul.

Du kan indveje maksimalt én makrel på hver af konkurrencens fiskedage.

Det er også muligt at tilmelde sig som team med to-fire personer. Teamet kan indveje op til 10 makreller per dag, og det er den samlede vægt af teamets 10 største fisk, der tæller i det endelige resultat.

Marianne F Turbåden Marianne-f sejler deltagere ud på Kattegat ved festivalen.

Som noget nyt i år er det tilladt at indveje makreller, der er fanget langs hele Odsherreds kyster for de individuelle kategorier.

Tilmelding og deltagerbevis
Der er allerede åbnet for tilmelding, og specielt deltagere, der vil med på en turbådstur, skal ikke vente for længe med at tilmelde sig, da der er et begrænset antal pladser. Der er desuden et samlet loft på 300 deltagere.

Prisen for at deltage er 280 kr. for seniorer og 140 kr. for juniorer. Prisen for at deltage i teams er yderligere 25 kr. pr. deltager.

Tilmelding sker her på Makrelfestivalens hjemmeside. I forbindelse med tilmeldingen er der mulighed for at tilmelde sig fællesspisning.

Info
Du kan få yderligere info på Makrelfestivalens hjemmeside og Facebookside.