Ny Danmarksmester i makrelfiskeri fundet ved Makrelfestivalen

Holm2 Fredagens testfiskeri gav 23 makreller til Henning Holms team ved to timers fiskeri, så det lovede godt for konkurrencedagene. Foto: Henning Holm.

Årets Makrelfestival på Sjællands Odde blev afviklet den 17.-18. august, og den nye Danmarksmester i makrel er fundet. Der blev fanget rigtig mange makreller, og de deltagere, der fiskede fra båd, fik både lov til at opleve både høj søgang og havblik.

I den forløbne weekend blev den årlige Makrelfestival på Sjællands Odde afviklet. Ved festivalen gælder det om at fange de største makreller, og da konkurrencen sluttede søndag kl. 12, kunne den nye Danmarksmester kåres. Det blev Casper Jacobsen, der fangede en makrel på 1069 g.

På festivalen kunne man både deltage fra kyst, mole og båd, og Sportsfiskeren.dk har talt med et af de teams, der deltog fra båd.

– Vi tog til Odden Havn allerede om fredagen for at prøve forholdene af, fortæller Henning Holm fra Frederiksværk, der var med på en båd ejet og sejlet af Allan Christensen fra Ølsted. Tredje mand ombord på båden var Allans søn Kenneth.

Resultatet af Makrelfestivalen

 

Danmarksmester

 

Casper Jacobsen: Makrel på 1069 g

 

Vindere i seniorklassen

 

1. Christian Pedersen: Makrel på 1008 g

2. Joakim Pedersen: Makrel på 1004 g

3. Linda Jessen: Makrel på 973 g

 

Vindere i juniorklassen

 

1. Markus Nielsen: Makrel på 957 g

2. Ida Landberg: Makrel på 925 g

3. Storm Petersen: Makrel på 882 g

 

Vindere i teamkonkurrencen

 

1. Miss Quick: 9187 g (10 største makreller)

2. Mac’rellen: 8930 g

3. Team Dijor :8682 g

 

Se mere på Makrelfestivalens Facebookside

Vellykket testfiskeri
Fredagens testfiskeri varede kun to timer, men gav alligevel 23 makreller i båden.

Det gav blod på tanden, så teamet var tidligt på færde, da konkurrencen startede lørdag. Men vinden var steget til 10-12 meter i sekundet, så søgangen gjorde det svært at fiske, og de nåede ikke ud til det planlagte rev.

– Vi brugte en chummaskine, som kværner og spreder sild i vandet og lokker makrellerne til, men ved middagstid løb vi tør for sild, så vi gik i havn kl. 13, efter vi havde fanget 36 makreller, fortæller Henning Holm.

Fra søgang til havblik
Søndag morgen var forholdene helt anderledes. Vinden havde lagt sig helt, og der var nærmest havblik, da teamet kom ud til revet kl. 6 om morgenen. I de perfekte forhold fangede de 55 makreller, inden de sejlede i havn kl. 12.

Der var mange fine fisk imellem, men ingen der var så store, at de kastede præmier af sig.

Dm (1) Casper Jacobsen er ny Danmarksmester i makrelfiskeri.

Tilfredshed hos arrangørerne
Makrelfestivalen arrangeres af Odsherred Sportsfiskerforening og VisitOdsherred med opbakning fra Fishing Zealand, og oven på det store arrangement var der glæde at spore hos de folk, der havde lagt mange kræfter i at få en god konkurrence.

– Vi har fået mange rosende ord fra deltagerne, der synes, det har været en velgennemført festival, hvor alt spillede. Vi har haft nogle hyggelige og hårde dage, men deltagerne har været søde og stemningen god, fortæller Niels-Erik Torp fra Odsherred Sportsfiskerforening og sender en tak til sponsorer og samarbejdspartnere.