Dobbelt op på juniorer i Frederikshavn

Frh1 Mange børn og unge fik en god fiskeoplevelse, da de var med på tur til Vandværkssøen. En del valgte at blive nye juniorer i foreningen.

Der var flot tilslutning, da Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn inviterede til fiskeri i Vandværkssøen søndag den 30. maj. Næsten hundrede børn og unge med ledsagende forældre mødte op, og antallet af juniorer i foreningen er nu fordoblet.

Der var rigtig fin tilslutning, da Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn i samarbejde med Fishing in Denmark og Fiskeekspressen havde inviteret på fisketur til Vandværkssøen ved Frederikshavn.

Arrangementet var målrettet nybegyndere og mindre erfarne, og der var derfor mulighed for at låne fiskeudstyr og få vejledning fra de mange hjælpere, som foreningen havde fået med på banen.

Vandværkssøen har en fin bestand af blandt andet skaller, aborrer og gedder, men i dagens anledning var der desuden udsat en god portion friske regnbueørreder.

Brug for alle fiskesæt
Arrangementet var annonceret i de lokale medier, og 20 fiskesæt fra Fiskeekspressen stod klar sammen med 15 sæt, som foreningen havde skaffet. Det skulle vise sig, at der blev brug for dem alle.

– Vi blev nærmest løbet over ende, fortæller Kim Larsen, der er juniorleder i foreningen.

– Jeg vil tro, at der var mellem 75 og 100 deltagere i løbet af de fire timer, arrangementet varede. Mange af dem var børn og unge, der havde deres forældre med, og mange af dem fik fanget deres første fisk, fortsætter han.

Mange nye medlemmer
Ud over selve fiskeri havde foreningen gang i rygeovnen og bød deltagerne på røget laks. Der blev også orienteret om, hvad foreningen kan tilbyde, og i dagens anledning var der et godt tilbud på medlemskab.

– Da dagen var omme, havde vi fået 10 nye juniormedlemmer, og desuden er der fem andre, jeg skal ringe sammen med. Det er en fordobling af vores juniorafdeling, fortæller en glad Kim Larsen.

Der var også fem seniorer, der tegnede medlemskab af foreningen, der blandt andet har fiskevand i Bangsbo Å, Ellinge Å, Skærum Å, Åsted Å og Vandværkssøen.

Gode vilkår for juniorerne
I foreningen lægges der vægt på at samle op på de nye medlemmer med arrangementer, og når det gælder juniorerne, er kontingentet lavt, og man prøver at holde omkostningerne nede, så det bliver gratis at deltage på turene.

– Vi har enten en ugentlig mødedag i klubhuset eller en fisketur. Cirka hver tredje weekend har vi en længere fisketur, hvor vi breder os over flere former for lystfiskeri. Foreningen har udgangspunkt i vores åer med ørredfiskeriet, men vi breder os vidt og fisker både ved kyst, sø og i hav. Vores formål er først og fremmest at skabe oplevelser med lystfiskeriet som udgangspunkt, slutter Kim Larsen.

For at skabe gode vilkår for juniorerne har foreningen desuden lavet et samarbejde med naboforeningerne, som betyder, at juniorerne har frit fiskeri i alle foreningernes fiskevande.

Du kan følge juniorernes aktiviteter på deres Facebookside, der hedder Junior Fiskeren.

Frh2
Frh3
Frh4