Viking 65+ fejrer 10-års jubilæum

IMG 9960 Hver anden onsdag tager seniorerne i Viking 65+ på fisketur, og som regel er der 15-20 deltagere.

Hver anden onsdag sætter seniorerne i Odense Sportsfisker Klub hinanden stævne på fisketure eller til grejfremstilling i klubhuset. Seniorafdelingen hedder Viking 65+ og samler som regel 15-20 mand til aktiviteterne. I sidste uge kunne de fejre 10-års jubilæum på en kysttur til Hverringeskoven.

I 2011 besluttede et par ældre herrer i Odense Sportsfisker Klub sig for at lave deres egen lille klub i klubben. Denne lille flok skulle selvfølgelig have et navn, og det blev til Viking 65+.

Betingelsen for medlemskab var, at man skulle være fyldt de 65 år. Det blev bestemt, at hver anden onsdag skulle afsættes til fisketurene. Allan Berg var manden bag opstarten og holdt også efterfølgende i trådene.

Kystture for ældre herrer
Den sædvanlige klubaften i OSK er mandag, og her bestemmer man sig for den følgende onsdags tur, afhængig af vind og vejr. Gerhardt Andersen er blandt de aktive vikinger, og han fortæller om klubben:

– Da det jo er en flok ældre herrer, skal der tages hensyn til, hvor langt man skal gå. De ældste er nu stoppet. En var på det tidspunkt 92 år og en anden i slutfirserne. Godt klaret Børge og Poul Erik. Vi har to mand, som ikke er fyldt de 65 år endnu. De er pensionister på anden vis og udgør så vores juniorafdeling.

Hyggen i højsædet
– På turene må der gerne være toiletter, borde og bænke, for det er jo nogle aldrende herrer. Allan sørger for rundstykkerne plus den obligatoriske skarpe i form af 1 Enkelt. Hyggen og det sociale samvær er i højsædet. Bålfadet bliver ind imellem også taget i brug til lidt burgere, fortæller Gerhardt videre.

IMG 9982 Grejet er pakket til endnu en tur med de andre vikinger.

Fluebinding om vinteren
De seneste år har Vikingerne indført fluebinding i vintermånederne. Hver anden onsdag formiddag sørger Gerhardt for, at der er materialer klar, samt bestemmer hvilken flue, der skal bindes. Det er de færreste af vikingerne, der har bundet fluer før, så det er helt på begynderstadiet.

– Ofte er vi over 15 mand, så instruktøren har nok at se til. Som med fisketurene, er det igen hyggen, det drejer sig om. Efter kaffen og franskbrødsmaden når de fleste kun at binde en enkelt flue, fortæller Gerhardt.

10-års jubilæum
Viking 65+ har netop haft 10-års jubilæum, og det blev fejret på en kysttur til Hverringeskoven ved Kerteminde. Her nød deltagerne en brunsvingerdame og lavede burgere på bålfadet, mens Allan Berg blev hyldet med en god flaske rom fra Odense Sportsfisker Klub som tak for indsatsen.

– Konceptet er ligetil, men det giver alle et incitament til at komme op af lænestolen. Som regel kan vi mønstre 15 -20 mand på turene, hvilket er ret imponerende, og der er selvfølgelig plads til flere, slutter Gerhardt.

IMG 9956 Jubilæet blev fejret på en tur til Hverringeskoven ved Kerteminde.