En dag om ugen med samvær og fiskehygge

IMG 0295 Der bliver hygget og fortalt løgnehistorier, når seniorerne i Viking 65+ mødes i Odense.

Flere foreninger har afdelinger, hvor medlemmer mødes i dagtimerne på hverdage, typisk én gang om ugen. Nogen er åbne for alle, andre kun for folk, der har forladt arbejdsmarkedet, men fælles for dem alle er, at det sociale samvær er i højsædet. Her kan du læse om syv foreninger, hvor du har muligheden for at være med.

I en række af forbundets foreninger findes særlige underafdelinger, hvor medlemmer mødes i dagtimerne én gang om ugen. Da det netop er i dagtimerne, er det oplagt, at de fleste deltagere er folk, der har forladt arbejdsmarkedet. Nogle steder er det netop for pensionister eller folk over 60 år, mens der andre steder er åben adgang for alle medlemmer.

Masser af samvær og hygge
Fælles for alle stederne er, at det sociale samvær og hyggen sammen med ligesindede spiller den største rolle, og der bliver drukket mange kopper kaffe, mens deltagerne binder fluer eller ser fiskefilm. Andre dage går turen til et af foreningens fiskevande eller ud til kysten.

Her kan du læse om nogle af de foreninger, hvor medlemmerne har fundet sammen på denne måde, og de fortæller alle, at der altid er plads til flere på holdet.

Lige nu er der skruet ned for især de indendørs aktiviteter på grund af Covid-19, men så snart tingene normaliserer sig, bliver der skruet op igen.

Old Boys Kammeraterne
I Viborg Sportsfiskerforening er der en underafdeling, der hedder Old Boys Kammeraterne, i daglig tale OBK. Afdelingen er for alle medlemmer, der er fyldt 60 år og har forladt arbejdsmarkedet som efterlønnere eller pensionister.

OBK mødes hver torsdag i Viborg Sportsfiskerforenings lokaler på Sønder Mølle. Der startes kl. 9.00 med kaffe og rundstykker, hvorefter der hygges, aftales fisketure, ses fiskefilm, bindes fluer, repareres grej mv.

OBK arrangerer en eller to fisketure hver måned til åen, kysten, havet eller en ørredsø. Endvidere arrangeres fiskerejser til Norge og Sverige.

Læs mere om OBK og se kontaktpersonerne her.

Onsdagsklubben (1)
Sydvestjydsk Sportsfiskerforening har en underafdeling, der hedder Onsdagsklubben. Her mødes medlemmer, der har tid og lyst hver onsdag kl. 13 i klubhuset i Esbjerg, og alle er velkomne. Her står den på kaffemik, udveksling af løgnehistorier, fiskefilm og planlægning af fisketure.

Poul Slot er tovholder. Han kan kontaktes på mail. Følg aktiviteterne her.

2019 04 17 09.40.53 (2) Karl-Erik og Sinnet tager en pause på en kysttur med Onsdagsklubben i Odsherred.

Onsdagsklubben (2)
Odsherred Sportsfiskerforening har også en onsdagsklub, hvor de medlemmer, der har tid og lyst, samles for at hygge sig eller tage på fisketur. Alle medlemmer er velkomne i onsdagsklubben.

Aktiviteterne er på pause i øjeblikket, men eller kan du følge dem her.

Klub 60+
Medlemmer over 60 år i Sønderjysk Sportsfiskerforening er velkomne i Klub 60+, som mødes i klubhuset i Vojens hver mandag kl. 10-12.

Det er der i øjeblikket cirka 20 medlemmer, der benytter sig af, og de fastlægger selv deres program. De går sammen to og to, og hvert hold har så som opgave at arrangere en mandag.

Om vinteren handler det meget om kaffe, hygge, film mv. i klubhuset, men fra foråret til godt ud på efteråret er det fisketure, der står på programmet. Desuden arrangeres der hvert år en 2-3 dages fisketur med overnatning i hytte eller lignende.

Mange fisketure afsluttes med grill og fællesspisning.

Osk Fluebinding er en vigtig aktivitet i Viking 65+.

Viking 65+
Medlemmer af Odense Sportsfisker Klub (OSK), der har rundet de 65 år, kan deltage i aktiviteterne i Viking 65+.

Det foregår på onsdage, og i vintermånederne handler det meget om fluebinding, mens deltagerne ofte tager på fisketur resten af året.

– Det er rigtig meget kaffe og rundstykker. Hyggen er i højsædet, fortæller Gerhardt Andersen fra OSK.

Program og kontaktoplysninger finder du her.

Veteranerne
Alle, der har mulighed for at møde op en mandag formiddag, er velkomne, når Veteranerne mødes i Kolding Sportsfiskerforening. Nye er meget velkomne, og man understreger, at man er gode til at få nye til at falde til i gruppen.

Møderne starter kl. 9.30 med kaffe og rundstykker, inden det går løs med dagens aktiviteter.

Veteranerne hjælper også gerne med til at holde Storhytten og andet ved lige, og det finder man tid til på ugens øvrige hverdage.

Lige nu er aktiviteterne sat på stop på grund af Covid-19, men ellers finder du aktivitetsoversigten her.

Ugefisken
I Roskilde og Omegns Lystfisker Klub (ROLK) kan medlemmerne tage på fisketur med Ugefisken, og det foregår altid om onsdagen med start kl. 9.

Alle medlemmer er velkomne, og hovedindholdet er fisketure ved Roskilde Fjord.

Program og kontaktoplysninger finder du her.

.